KOBİ'lere e-ticaret desteği geliyor

Maliyetler Azalacak

info@karadenizekonomi.com / 27.02.2015

KOBİ'lere e-ticaret desteği geliyor

Türk ekonomisinde önemli bir yer tutan KOBİ'lerin markalaşma, kurumsallaşma ve verimliliğini artırmak için sanal pazar yerlerine girmeleri teşvik edilecek

e-ticarette KOBİlerin daha etkin olmalarını isteyen hükümet, firmaları buraya yönlendirmek için mevzuat hazırlıyor. KOSGEB sorumluluğundaki mevzuat çalışmasına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, BTK, BDDK ve PTT de destek verecek.

KOBİ'lerin gücüne güç katacak çalışma ile birlikte firmalar, yeni alıcılar ve yeni pazarlara açılacak. Ticari ortak bulmak isteyenler için de daha rahat bir ortam sağlanacak. e-ticaretin yaygınlaşmasıyla KOBİ'lere, aracıya gerek kalmadan, doğrudan tüketiciye ulaşacakları ilave satış kanalları da oluşturulmuş olacak. Böylece maliyetlerin azalacağı da belirtiliyor.

Söz konusu destek programının ilk aşaması bu yıl içinde başlayacak. Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 51.4'ü ticaretle uğraşırken, yüzde 12,5'i sanayi dallarıyla ilgileniyor.

ETİKETLER; e alış veriş kobi kosgeb
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar