‘’Mavi yemiş ve Aronia’nın kapasiteleri artıyor’’

Kıran, Mavi yemiş ve Aronia, her iki ürünün Türk Patent ve marka kurumu tarafından Marka tescil belgesinin sahibi olduğunu ve kapasitesinin her yıl artarak sürdüğünü belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 14.10.2019

‘’Mavi yemiş ve Aronia’nın kapasiteleri artıyor’’

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı Karadeniz’in en önemli Mavi yemiş ve Aronia üreticisi olan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası üyesi İş insanı Fatih Kıran’ ı ziyaret eti. Üretimi, pazarlaması ve ürünlerin insan sağlığına katkılarının değerlendirildiği görüşmede, Kıran her iki ürünün Türk Patent ve marka kurumu tarafından Marka tescil belgesinin sahibi olduğunu ve kapasitesinin her yıl artarak sürdüğünü belirtti. Mavi yemiş ve Aronia’nın insan sağlığına yaptığı katkıların bilimsel ölçekte üniversitelerin yaptığı araştırmalarla kanıtlandığını belgeleriyle anlatan Kıran, ‘’Devlet destekleri konusundan odamız aracılığıyla girişimlerde bulunarak üretiminin arttırmak ve bölge ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağız. Yatırıma kivi üretimiyle başladık, ancak ilerleyen zamanda gerek verim gerekse kiviye gösterilen rağbet düştü ve bu nedenle diğer ürünlerin üretimine yöneldik’’ dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar