Mazeretler HAVA’DA kalıyor!

Ordu Giresun Hava limanında sefer iptalleri ve yönlendirmeler devam ediyor... Çözüm bulunmadığı gibi iptallere tek neden olarak “hava muhalefeti” gösteriliyor.

info@karadenizekonomi.com / 11.05.2018

Mazeretler HAVA’DA kalıyor!

Türkiye’nin prestij projesi olduğu iddiası ile Gülyalı sahilindeki deniz doldurularak inşa edilen Ordu Giresun Hava Limanındaki iptal skandalı uluslararası boyut kazandı. Kuzey Afrika ülkelerinden Ordu’daki turizm amaçlı MENA Konferansına katılacak 35 kişilik heyeti getirecek uçak Ordu’ya zamanında inemedi.

Gerekçe hazır: “hava muhalefeti”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günleri yapılacak MENA zirvesi için gelecek iş adamı heyetinden 35 kişilik grubun gelemediğini, “MENA Zirvesi kapsamında ilimize misafir olarak 16 Arap Ülkesinden gelen 225 kişilik heyetten 35 kişilik iş adamı heyeti hava muhalefeti nedeni ile Ordu'ya gelememiştir” ifadeleri ile duyurdu.

29 Nisan’da da iptaller yaşanmıştı

Nisan ayının son günlerinde de etkisini sürdüren sis iptallere yol açtı. Anadolu Jet’e ait TK 7138 sefer sayılı Ankara uçağı sis nedeniyle uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. İki kez Giresun bir kez de Ordu yönünden iniş için girişimde bulunan pilot görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle pisti üç kez pas geçti. Ankara uçağı Samsun Çarşamba Havalimanına yönlendirildi. Akşam Ordu Ankara seferide iptal oldu.

Bu memleketin sahibi yok mu?

Aynı tarihlerde yurtdışından dönen ve İstanbul Sabiha Gökçen’den Ordu’ya gelmek üzere havalanan uçağın yolcuları da mağdur oldu. Aynı uçakta seyahat eden Ordulu İşadamı İhracatçı Hasan Uğur Çebi yaşadıklarını ve olaya tepkisini sosyal medya hesabından aşağıdaki sözlerle paylaştı.

“1 Mayıs saat 23:00 Sabiha Gökçen-Ordu uçağımız malum (!) hava koşulları nedeniyle Ankara’ya iniş yaptı. Sözde yetkiliyim diyen bir görevli sabah 04:00 de Samsun‘a hareket edeceğimizi söyledi ve kayboldu gitti. Bu söyleme inanarak bekleyelim, dedik. Şu an saat sabah 08:30 ve biz hala Ankara Esenboğa Havalimanı’ndayız. Gece boyu süren mağduriyet ve olan münakaşalar hep boşuna. Bir tane sorumlu yetkiliyi arada bul bulabilirsen. 180 mağdur insan ve umursamaz yetkililer. Türkiye Cumhuriyetinin elinde kalan en prestijli işletmesi olan THY ve yaşadığımız gerçekler. Söylenecek çok şey var ama kime neyi anlatacaksınız. Her şeyin içi boşalmış. Yazıklar olsun.”

3 Mayıs’ta 4 iptal

Ordu'da etkisini sürdüren sis nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı'nda bazı uçak seferleri yapılamadı. Ordu'da etkisini sürdüren sis nedeniyle Ordu- Giresun Havalimanı'nda bazı uçak seferleri yapılamadı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte etkisini sürdüren sisin görüş mesafesini düşürmesi üzerine Ankara Esenboğa Havalimanı ile İstanbulAtatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanından yapılması planlanan altı sefer iptal edildi. Sis nedeniyle 4 uçak da SamsunÇarşamba Havalimanı'na yönlendirildi.

Üstünlük değil eşitlik istiyoruz

Bölge bakan ve milletvekillerine seslenen Ordulu ve Giresunlu vatandaşlar şöyle diyor: “Samsun’a, Trabzon’a daha sisli havalarda bile iniş yapılırken Ordu Giresun Havalimanına ‘hava muhalefeti’ gerekçesi ile iniş yapılamamasını anlamıyoruz. Samsun, Trabzon ve Türkiye’nin başka illerindeki hava meydanlarına yapılan teknik müdahale ve destek neden Ordu Giresun Hava Limanına yapılmıyor? Biz üstünlük istemiyoruz, eşitlik istiyoruz. Yöneticilerden ve bölge temsilcisi vekillerden bir an önce konuyu ciddiye almalarını ve çözüm üretmelerini bekliyoruz” şeklide görüş belirtiyorlar.

KARADENİZ EKONOMİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar