Metin Gündoğdu: ''Yason turizm alanı değil''

Son günlerde Ali Ağaoğlu’nun Yason Burnu’na otel yapacağı şeklindeki iddialar üzerine açıklama yapan AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu, bunun mümkün olmadığını belirterek, “Yason Burnu sit alanı” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.01.2018

Metin Gündoğdu: ''Yason turizm alanı değil''

Son dönemde Ordu’daki en önde gelen tartışmalarından biri de bir doğa harikası olan Yason Burnu’na geçtiğimiz aylarda Ordu’ya gelen ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun otel yapacağı iddiaları oldu.

Ordu gündemini epeydir meşgul eden konuyla ilgili AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, katıldığı bir televizyon programında Yason Burnu’na otel yapılacağı iddialarına yanıt verdi.

Böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyen Gündoğdu, “böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Yason Burnu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilmiş bir yer. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alınmadan buraya otel yapılması mümkün değil. Yason turizm alanı değil, orada tarihi eserler olduğu için sit alanı ve Kültür ve Turizm Bakanımıza bağlı. Ali Ağaoğlu gelip de ne oteli yapacak oraya? Öyle bir şey olabilir mi?” şeklinde konuştu.

YAYLA EVLERİNE SERT MÜDAHALE EDİLDİ

Yayla evlerinin yıkılmasıyla ilgili de konuşan Gündoğdu, “ruhsatı olmayan kaçak yapılarla ilgili devletin bir tedbir alması lazım. Çünkü, doğayı bozdukça biz kaybediyoruz. Onun içinde yaylalarda kaçak bina yapılıyorsa bir önlem alınması lazım. Bu konuda daha önce sert bir önlem alındı. Kademeli olarak geçiş yapılmalıydı. Sayın Vali’miz de şimdi bunu yapıyor. Yeni çevresini tel örgüyle çeviren, kafasına göre sınır belirleyenlere müsaade edilmeyecek.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar