Numan Kurtulmuş Ordu için şans

Bizim de festivalimiz olmalı

info@karadenizekonomi.com / 18.10.2017

Numan Kurtulmuş Ordu için şans
  • ·Ortu Tanıtım Kulübü Derneği (ORTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Tosunoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı’nın Ordulu olmasının Ordu için bir şans olduğunu söyledi. Tosunoğlu, “Ordu’nun da bir festivali olmalı. 2018 yılında Altın Fındık Festivali’ni yeniden hayata geçirmeliyiz” dedi.

Ordu Tanıtım Kulübü Derneği (ORTAK)Başkanı Arzu Tosunoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Salim Yurdakul, Muzaffer Günay, Mehmet Güler, Yasemin Dinç, Nurten Özmen gazetemizi ziyaret etti. Tosunoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Ordu turizmine yönelik hedeflerini ve dernek faaliyetlerini anlattı.

Uluslararası Altın Fındık Festivali

Turizm alanında eksikler olduğuna dikkat çeken Tosunoğlu, Ordu’yu marka yapacak bir festival etkinliği olması gerektiğini belirterek, fındık şenliğinin Uluslararası Fındık Festivali olarak yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini anlatı.

Tosunoğlu, “2018 yılında Ordu turizmine yönelik Dışişleri Bakanlığımız ile Kültür Turizm Bakanlığımız koordine olarak bir festival komitesi kurmalı ve hızla bir çalışma başlatmalıyız. İçinde yerel ve ulusal basının da olduğu Türkiye’nin tanınmış sanatçıların yer aldığı açık hava konserleri, sergiler ve sinema etkinlikleri olmalı. Milli ürünümüz fındığı da böyle bir festivalle tanıtmış oluruz” diye konuştu.

Ordu’da turizmi canlandırmak için dinamizm ve farklılıklara ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Tosunoğlu, özellikle bunun ortaklık bilinciyle oluşabileceğini söyledi.

Numan Kurtulmuş Ordu’nun şansı

“Turizm sektörünü temsil edenlerin de dile getirdiği gibi alt yapıda bir takım eksikliklerimiz var. Çalışmalar seçime kadar bitecektir. Çünkü vatandaşlardan çok şikâyet geliyor. Sayın Numan Kurtulmuş’un Kültür ve Turizm Bakın olması da Ordu için bir şanstır. Bundan sonra turizm yatırımlarının artacağını düşünüyorum. Trabzon’da kurvaziyer limanını hayata geçirdiyse bunu Ordu‘da da başarmalıyız. Biz bir deniz şehriyiz. Dolayısıyla turizm bakanımızdan beklentimiz marina ve kurvaziyer limanı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Milletvekillerimizin de bu yönde çalışmalara ön ayak olmasını bekliyoruz.”

Kurumların ortak katılımı şart

“Şehir olarak turizmde çok zaman kaybettik. Rakip illerimizin gerisinde kalmamalıyız. Hem turizm hem de ekonomik anlamda sınıf atlayabilmek için Ordu’ya kurvaziyer liman şart. Komşu ülkelerle diyaloglarımızın artması ve Karadeniz’de deniz üzerinden feribotla bir yerden bir yere gitmek için bu ulaşım rahatlığını mutlaka kullanmalıyız. TRT’de konuk olduğumda bana şu soruyu sormuşlardı. Türkiye’nin tanıtımı size verilse ne yapmak isterdiniz? Ben de şu cevabı verdim ‘ülkemi temsil eden sivil toplum örgütlerini, basın kuruluşlarını yanıma alır, tüm turizm kurumlarının desteğiyle ortaklık bilinci geliştirirdim. Hedefe bizi ulaştıracak en önemli şey ortaklık bilincidir.”

10.yılımızda rekor sayıda üyemiz var

Bu yıl Ordu Tanıtım Kulübünün 10.yılı. Fırsat verilirse bir çok etkinlik yapmak istiyorum. ORTAK’ın ev sahipliğinde dalında uzman kişileri her ay ağırlayıp onlarla sektör adına istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bununla birlikte derneğimiz artık dijital ortamda bir farkındalık oluşturdu. Şu anda web sitemizde (www.ortak.org.tr)’de üye sayımız 10 binlere ulaştı buda bizi son derece mutlu ediyor.” SAKİNE GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar