OGU’nun performansı yetersiz

2015 yılı Mayıs ayında açılan Ordu Giresun Havalimanı, yolcu talebini karşılamakta yetersiz kalınca bilet fiyatları da hızla yükseliyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.03.2018

OGU’nun performansı yetersiz
Faaliyete geçtiği kısa süre içinde yıllık bir milyon yolcu kapasitesine doğru ulaşan performans, daha büyük kapasitede uçakları çağırıyor. Seyahat acentaları doluluğa bağlı olarak uçak bilet fiyatlarındaki artışa dikkat çekiyor.

Daha büyük uçaklar sefere konmalı

Ordu’nun önde gelen A Grubu Seyahat Acentaları arasında yer alan Modi Turizm işletmesinin sahibi Mahmut Özel, gelen talebe bağlı olarak uçak sefer sayılarının arttırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Havalimanının daha efektif değerlendirilmesi gerektiğini belirten Özel, verdiği bilgide konuyu birkaç yönüyle değerlendirdi; “Şu an için Ordu Giresun Havalimanı’na 190 kişilik uçaklarla seferler düzenleniyor. Dolayısıyla koltuklar kısa sürede doluyor. Fiyatlar kademeli olarak yükseldiği için yolcular ya pahalıya uçuyor ya da bilet bulamıyor. Daha büyük uçaklarla yolcu taşıması lazım.”

Atatürk Havalimanına sadece THY uçuyor

Bölge insanının uçakla seyahate kolayca uyum sağladığını söyleyen Özel, yurtiçi ve yurtdışında yaşayan on binlerce Ordulu için uçakla seyahat etmenin bir bulunmaz bir nimet olduğunu belirtti. THY olsun, DHMİ olsun, Sivil Havacılık olsun tüm yetkili ve karar vericilerden bu potansiyeli görüp sefer sayılarının arttırılması için çözüm üretmelerini isteyen Mahmut Özel “Bunun için de uçak seferlerinin fazlalaştırılmasına ihtiyaç var. Ordu’dan Atatürk Havalimanı’na sadece THY uçuyor. Sabiha Gökçen uçuşlarının arttırılması, Antalya, İzmir ve Kıbrıs gibi parkurlara doğrudan sefer konulması gerekir. Görüşmeler yapılıyor ama süreç yavaş ilerliyor” dedi.

Kongre turizmini önemsiyoruz

Bir aile işletmesi olan Modi Turizm’de Ayşen Özel de başka bir yönüyle, uçak seferlerinin Ordu turizmine ve ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekti. Özel, bölgenin kurtuluşunu turizmde görüyor. “Havalimanını daha efektif değerlendirmek lazım. Geçen yıl her hafta 400 kişilik Arap turist kafileleri indi buraya. Bu sene henüz anlaşma yapılmadığı bilgisini aldık. Mutlaka anlaşma yapılmalı. Ayrıca kongre turizmine kafa yormak gerekir. Geçen yıl 280 kişilik bir kongre organizasyonu yaptık. Bu yıl 2. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri (MENA) Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi ilimizde yapılacak. Bu fırsatları iyi kullanmalıyız.”

Reşat GÜNGÖR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar