''Ordu bu uygulamaya hazır değil''

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadem BACAKSIZ;''İnşaat sektörü durma noktasına gelebilir''

info@karadenizekonomi.com / 9.05.2016

''Ordu bu uygulamaya hazır değil''

Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu 26 Mayıs’ta başlıyor. 

Ağır ve riskli meslek gruplarına getirilen ulusal yeterlilik standardı uygulamasına bu ayın sonu itibariyle ülkemizde de geçilecek. 26 Mayıs’ta başlayacak olan uygulama için pek çok sektör henüz hazır değil.

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadem BACAKSIZ da yaptığı açıklamasında özellikle Ordu’nun bu uygulama için hazır olmadığını ve sürenin uzatılması gerektiğini ileri sürdü.

'BELGELENDİRİLEN ÇALIŞAN SAYISI YETERSİZ'

Bu durumu gerekçeleriyle birlikte dile getiren OMDER Başkanı Kadem BACAKSIZ ek süre verilmemesi halinde özellikle inşaat sektörünün bundan çok olumsuz etkileneceğini belki de sektörün durma noktasına geleceğini söyledi.

Başkan BACAKSIZ açıklamasına uygulamanın gerekçesini anlatarak başladı ve “Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde İLO Sözleşmeleri hukukundan kaynaklı Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu)‘nın müşterek çalışmaları ile ülkemizdeki ağır ve riskli çalışma hayatına ulusal yeterlilik standartlarına uygun bir ölçü getirilmiştir. Bu amaçla 25 Mayıs 2015 pazartesi tarihli 29366 (2015/1) sayılıkanun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.”dedi.

Halen çalışan ustaların; çalıştığı yerde veya sınav merkezlerinde sınav şartlarını karşılayacak uygun bir alanda teorik (yazılı) pratik (uygulama), ve iş güvenliği alanında da sınavlara girerek ustalık belgesi almaları gerektiğine işaret eden BACAKSIZ; uygulamanın 25 Mayıs 2015 tarihli 29366 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini değişim için tanınan sürenin de 26 Mayıs 2016’da sona ereceğini hatırlattı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar