ORDU’DA TERÖR OPERASYONU

Ordu’da bir ihbar üzerine harekete geçen Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, terör örgütü ile ilişkili olduğu iddia edilen 17 kişiyi gözaltına aldı.

info@karadenizekonomi.com / 11.03.2016

ORDU’DA TERÖR OPERASYONU

Olay, Altınordu İlçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Dün gece 155 polis ihbar hattına yapılan bir ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 924 numaralı sokak üzerindeki bir eve operasyon yaptı. Operasyonlarda terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 17 kişi 

gözaltına alınırken, polis evde ve Kayseri, Bingöl ile Denizli plakalı üç araçta arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda delil sayılabilecek eşyalar alınarak, Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan alınan bilgilere göre şahısların 2,5 ay önce inşaat içinde çalışmak için Van’dan Ordu’ya geldikleri iddia edilerek, ihbarı yapan kişinin ise arkadaşları olduğu ileri sürüldü. Şahısın ihbar etme gerekçesinin ise para anlaşmazlığından kaynaklandığı da iddialar arasında yer alıyor.

EMNİYETTE SORGUYA ALINDILAR

Ayrıca, gözaltına alınan şahısların, bazı akrabalarının da terör örgütü suçundan cezaevinde yattıkları öğrenildi. Bu durum üzerine TEM şubesi, soruşturmayı derinleştirdi. Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan şahısların terör örgütü ile yakınlıklarının olup olmadığı araştırılıyor.

ORDU EMNİYETİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 5 aydır ülke genelinde yaşanan terör olaylarının artmasının ardından, il genelinde denetimlerini arttırdı. Son zamanlarda gelen terör ihbarlarını hassasiyetle takip eden Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı çalışmalarla da vatandaşların takdirini topluyor. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar