Ordu’ya 1 milyon TL’lik hibe mobil mutfak TIR’ı

TÜRKİYE Belediyeler birliği tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelebilecek afetlerde kullanılmak üzere 1 milyon TL’lik mobil mutfak TUR’ı hibe edildi.

info@karadenizekonomi.com / 16.06.2016

Ordu’ya 1 milyon TL’lik hibe mobil mutfak TIR’ı

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ordu’ya gönderilen mobil mutfak TIR’ı, Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 5 bin kişinin günlük yemek ihtiyacını karşılayacak olan ve yeme içme sistemini içinde barındıran tam donanımlı mobil mutfak TIR’ının sadece Ordu iline değil, olası doğal afetlerde Karadeniz Bölgesi’ne de hizmet vereceğini söyledi.


Karadeniz’e hizmet verecek benzer TIR’ın daha önce Şanlıurfa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri’ne de gönderildiğini, üçüncü TIR’ın ise Ordu’ya 

geldiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de her yıl, Haziran ve Eylül ayları arasında muhakkak ölümlü ve maddi hasarlı sel afeti meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl Artvin’de yaşanan sel nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz ekip gönderdik ancak bu yeterli olmadı. Bu konuda Belediyeler Birliği’nden bir talepte bulunduk ve Ordu’nun afetlere karşı üs olmasını istedik. Onlar da isteğimize kayıtsız kalmadı. Mobil mutfak TIR’ı, Karadeniz Bölgesi’nin en donanımlı aracı. İnşallah bu aracı kullanmayı gerektiren bir durum olmaz, ancak olursa da Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak mağduriyetin en asgari düzeyde yaşanması için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

ETİKETLER; Ordu Mutfak Tırı Hibe Afet
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar