Orduda Aralıkta Türkiye'nin 4.Botanik Bahçesi Açılıyor

Dünya'nın Değişik bölgelerinden 3 bin Tür Bitki Bulunacak

info@karadenizekonomi.com / 29.11.2014

Orduda Aralıkta Türkiye'nin 4.Botanik Bahçesi Açılıyor

Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsünün inşa edildiği Ordu’da sona doğru yaklaşıldı. İnşaat Şefi Kenan Kara, Botanik Bahçenin Aralık ayında açılacağını söyledi.

Ordu sınırları içerisinde kurulan ve bölgede başka bir örneği bulunmayan Karadeniz’in ilk botanik bahçesi olan Ordu Botanik Bahçesi’nin temeli dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 28 Şubat 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından canlı yayınla atılmıştı. 186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti ise 12 milyon 500 bin TL’yi buluyor.

Karadeniz de İlk

Dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin tür bitkinin bulunacağı botanik bahçesinde, geniş yeşil alanlarla ve su yüzeylerine sahip görsel bir şölen yaratılarak ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilecekleri dinlenme mekânları bulunacak. Tabiatın ve bitkilerin insan yaşamı açısından önemi, korunması, ekonomik, kültürel ve estetik yönden katkıları konusunda ziyaretçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de proje içerisinde yer alan tesislerle eğlenceli ve eğitici bir biçimde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Çoğu gitti azı kaldı
İnşaat Şefi Kenan Kara, Botanik Bahçesi’nin son durumu hakkında yaptığı açıklamada, havaların iyi olduğu sürece çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini söyledi. Birçok işin bittiğini belirten Kara, şöyle konuştu: “Biz havalar kötü gittiği sürece burada çalışamamıştık. Fakat bu hafta havalar tam istediğimiz gibi oldu ve çalışmalarımızı hızlı bir şekilde ilerletiyoruz. Şuana kadar biz Botanik Bahçemizde, tematik yürüyüş yolunun, beton dökümünü tamamladık. Buranın sadece üstüne taş yerleştirilmesi kaldı. Yine burada ülke bahçeleri var. Bu bahçelerinde beton imalatları bitti. Şuanda elektrik direklerini yerleştirdik. Elektriklerini de bağladık. Bir yandan otomatik sulama hattını yerleştiriyoruz. Bunun dışında daha önceden yerleştirilen bazı derenaj borularının tamiratlarını yapıyoruz. Tahminimce bu hafta içerisinde bu tamiratları bitireceğiz. Buun yanında burada toprak sermeye başladık.”
Aralık sonunda açılacak

Çalışmaların 2014 yılının aralık ayında tamamlanacağını söyleyen Kara, “Bahçe içerisindeki otomatik sulama işlemi biter bitmez, Fransız bahçesinden başlayarak taşını da döşeyerek sonlandıra sonlandıra ön kısma doğru geleceğiz ve Aralık ayıda burayı bitireceğiz” dedi.
Öte yandan üst yapı ihalesini alan Parıltı İnşaat’ın ise park içerisine yapılacak cafe, düğün salonu, depo, WC ve mescit binalarının temellerini attığı belirtildi. Mustafa Kırlak-Özel Haber

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar