ORDUSİAD Başkanı Engin: Üretime ve istihdama devam edeceğiz

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Engin Ordu il merkezi ve çevresindeki istihdam ve ihracatın yüzde 75’ini üyelerinin sağladığını belirtirken, “Üyelerimizin yeni yatırımları 2018 yılında da devam edecek” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2018

ORDUSİAD Başkanı Engin: Üretime ve istihdama devam edeceğiz

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Engin, Altınordu ilçesi ve çevresinde istihdam ve üretimin yüzde 75’ini ORDUSİAD üyelerinin sağladığını, ihracatın da büyük bir kısmını kendilerinin yaptığını belirterek, “ORDUSİAD bu anlamda etkin ve büyük bir potansiyele sahip iş adamları grubudur” dedi.

Samsun’dan Hopa’ya kadar olan 15 büyük şirketin 8 tanesinin Ordu’da olduğunu, İlk 500’deki şirketlerin yarısından fazlasının Karadeniz firması olduğunu hatırlatan Başkan Engin, “ORDUSİAD olarak ortak yatırımımız olan otel projemizi hayata geçirip, işletmeye açmak istiyoruz. Öz kaynağımızı da oldukça güçlendirdik. İş adamlarımızın şahsi projeleri de devam etmektedir” diye konuştu.

Yöneticilerle aynı masada buluşuyoruz

“Sanayiciler kendi içinde birlik ve beraberlik göstererek, valimiz, belediye başkanımızın katılımıyla her ay yemekli istişare toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantıda Ordu’ya ait her şeyi konuşuyoruz. Bu toplantıların sonucunda da Çambaşı Oteli Yatırım A.Ş, 20 iş adamımızın katılımıyla görüşüldü. Baharda bu projeye başlayacağız. Önemli bir turizm yatırımı olacak.”

İmkânlar ihtiyaçlar dâhilinde sunulmalı.

“Sanayiyi kalkındırmada izlenecek yollardan en önemlisi tespitten geçiyor. Türkiye’de bu tespitlerden yeterince faydalanıldığını söyleyemeyiz. Genelde bazı illere özel imkânlar veriyorlar, bazen bize de zaman zaman veriyorlar ama bu imkânların arttırılması ve kullanılır halde olması gerekiyor. İmkânlar ihtiyaçlar dâhilinde sunulmalı.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar