OTSO Başkanı Servet Şahin''Yeni binamız Türki'yenin en iyi 10 hizmet binasından biri''

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu ilçesinde yapımı devam eden bazı kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 1.06.2016

OTSO Başkanı Servet Şahin''Yeni binamız Türki'yenin en iyi 10 hizmet binasından biri''

İlk olarak Bahçelievler mahallesinde yapımı bitme aşamasına gelen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) yeni hizmet binasını inceleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, binanın tüm birimlerini gezerek, OTSO Başkanı Servet Şahin’den bilgi aldı.

OTSO yeni hizmet binasının mükemmel ve prestij bir bina olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu dinamik bir şehir, gelişme trendinde olan bir şehir. Önümüzdeki dönemde ticareti, sanayisi çok daha ileri gidecek bir şehir. Özellikle de turizm açısından çok daha gelişeceğine inanıyorum. Turizm, ticaret ve sanayide en az 200’ün üzerinde sektörü destekleyen bir ticari faaliyet. Ordu gibi dinamik bir ilde, şehrin içerisinde kalmış yetersiz ve eski bir ticaret sanayi odası binası yakışmıyordu. Şehirde kalabalık oluşturan ve şehrin trafiği arttıran kurumların, şehrin muhtelif yerlerine dağılması lazım. Ordu Ticaret ve 

Sanayi Odası buraya çok güzel, çok uygun bir bina yapmışlar. Ordu’ya mükemmel ve prestij artırıcı bir bina temin ettikleri için, böyle bir eseri Ordu’ya kazandırdıkları için OTSO Başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Uzun yıllar Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ihtiyacını giderecek bu binada Allah ağız tadıyla, huzurlu hizmetler vermeyi de nasip etsin” dedi.

Ordu’ya güzel bir hizmet binası kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Prestij bir hizmet binası olması için büyük titizlik gösterdik. Binamızın inşaatında kullandığımız malzemelerin tamamını Ordu’dan temin etmeye azami gayret gösterdik. Kullanılacak her malzemeyi biz belirledik. Binamızın 6.500 m2 kapalı alanı var. Yaklaşık 2.000 m2’lik de arsamız var. Bu arsaya çevre düzeni yapacağız. Ordu’ya 100 yıl yetecek bir hizmet binası yapılmış oldu. Bu hizmet binası, Türkiye’nin en güzel, en iyi 10 hizmet binasından birisidir. İnşaat teknolojisinin en yenilikçi sistemlerini ve ürünlerini bu binada kullandık” diye konuştu.

OTSO yeni hizmet binasındaki inlemelerinin ardından Ordu Lisesi’ne geçen Vali Balkanlıoğlu, burada yapımı tamamlanan spor salonunda incelemelerde bulundu. Yatırım İzleme Müdürü Namık Kemal Uzunlar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Ordu Lisesi Müdürü Murat Kirpitçi ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, 400 seyirci kapasiteli spor salonunun hem Ordu Lisesi’nin, hem de diğer okulların salon sporlarına hizmet edecek modern bir spor salonu olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, 1 Haziran 2016 Çarşamba günü akşamı yapılacak Ordu Lisesi mezuniyet töreni ile birlikte hizmete açılacak spor salonunun Ordu’ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ordu Lisesi Spor Salonu’ndaki incelemelerinin ardından Akyazı mahallesinde yapımına yeni başlanan İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatına giden Vali Balkanlıoğlu, buradaki çalışmaları yerinde görerek, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

7.800 m2 temel zemini olan ve toplamda 26.700 m2’lik kapalı alana sahip olacak İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatında yaptığı incelemenin ardından bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, “Daha önceki bina, depreme dayanıksız, eski ve yetersiz bir binaydı. O bina yıkıldı. Şu anda ihtiyaca cevap veren, son derece güzel ve rahat çalışma alanı sağlayan, modern hatta birazda daha lüks denebilecek İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılıyor. 27 bin metrekare kapalı alanı var. 37 milyon ihale bedeli var. Allah devlete, millete zeval vermesin. Valilik olarak YİKOB aracılığıyla ihalesini yaptık. Kontrollüğünü de yine biz yürütüyoruz. Müteahhit firmada dört elle işe sarıldı. Süratle devam ettiriyorlar. Bir yandan emniyet binası hizmet verirken, bir yandan inşaata başlanmıştı bile. Nihayet emniyete uygun yer verildi. Altınordu ve Büyükşehir Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Binaları da emniyet müdürlüğüne tahsis ettiler. Allah kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin diyorum” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar