Paycılar Kuyumculuk sizi çağırıyor!

Ülke genelinde 30 ayrı ofiste faaliyet gösteren Lizay Pırlanta,Paycılar Kuyumculuk çatısı altında Ordu’da faaliyete geçti.

info@karadenizekonomi.com / 26.09.2018

Paycılar Kuyumculuk sizi çağırıyor!

İlçenin havasından mı suyundan mı olsa gerek bilinmez ama Kumrulular Ordu ve ülke ekonomisine katkı sağlamakta bir hayli başarılılar. Ve bu katkıyı sunarken ilçelerinden de elini eteğini çekmeden yapmaları bir başka farklılıkları oluyor. İşte bu isimlerden biri de Paycılar. 1973 yılında başlayan Paycılar öyküsü, zamanla Samsun, Fatsa ve İstanbul Kapalıçarşı’da genişleyerek bugünlere geliyor.

İşin tepesindeki iki isim Ferda Paycı ve Güliz Paycı, bugünlerde bir başka telaşın içindeler. Zira oğulları Bartu Paycı’nın başında olduğu Paycılar Kuyumculuk, Ordu ofisini açılışa hazır hale getirmek üzereler.

Asıl mesleği mimarlık olan Bartu Paycı, Acıbadem Üniversitesi’nden mezun olduktan bir yıl sonra babası ve annesinin desteği ile bugünlerde Ordu şubesinin başına geçmiş. Genç işadamından dinliyoruz; “1973 yılından bu yana faaliyette olan Paycı Kuyumculuk, geçen sürede önce Samsun ve Fatsa ardından İstanbul Kapalıçarşı’da ofisler açtık. Şimdi sıra Ordu’ya geldi. Kuruluş aşamasından bu yana Orduluların yoğun ilgisini gördük. Anladık ki doğru bir seçim yaptık.”

Perakende satışının yanı sıra toptancı olmalarının avantajını müşterilerine yansıttıklarının altını çizen Paycı, Lizay Kuyumculuk ortaklığında 30 işletmenin 13’sinin kendilerine ait olduğunu belirterek “ Fiyatlar piyasaya göre oldukça uygun. Toptancı olmamız nedeniyle sattığımız sertifikalı ürünlerden alıcı da kazanıyor biz de kazanıyoruz. Ordu’ya özel açılış için pek çok pırlanta ürününde yüzde 52 indirim yaptık. Bizim işimiz sadece kuyum değil işin başındaki isim babam Ferda Paycı aynı zamanda iyi bir sarraf. Amacımız kendi bilezik atölyemizde ürettiğimiz ürünleri piyasada minimum kar marjıyla sürmek ve satış politikamız sürümden kazanmak” dedi.

Sektördeki gidişata bakılacak olursa son zamanlarda pırlantanın çok revaçta olduğunu söyleyen Paycı, pırlantanın yanı sıra safir, zümrüt ve yakuta gün geçtikçe daha da talep artacağından emin.

Tepe noktada baba Ferda Paycı ve anne Güliz Paycı’nın kontrolünde Murat Ocak’ın koordinatörlüğünde Bartu Paycı’nın yanı sıra kız kardeşi Tuğçe Paycı’nın işin içinde olduğu işletme zincirinde toplamda 60 personelle hizmet veriliyor. Konsept bir mağaza anlayışı ile altın ve pırlanta market uygulaması getiren Paycılar Kuyumculuk, sadece kuyum sektöründe değil gayrimenkul ve araç filosu alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar