Perşembe Kent Konseyinden Sanayi Sitesi Yapılacak Yere Veto!

Sanayi Sitesi Yerini Bulamadı

info@karadenizekonomi.com / 26.01.2015

Perşembe Kent Konseyinden Sanayi Sitesi Yapılacak Yere Veto!

 Sakin Şehir Perşembe Kent Konseyi, ilçede yapılması planlanan Sanayi Sitesinin yapılmasını onaylarken, yapılacak olan yerin ise doğru olmadığı gerekçesi ile veto etti.

Sakin Şehir Perşembe Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulunu Perşembe Belediyesi Kamil Sönmez çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Çelebi ile İlçe Emniyet Müdürü Uğur İlhan, Resmi ve Özel Kurumların Müdür ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Esnaflar katıldı. Konsey Başkanı Alper Bektaş’ın açılış konuşması ile başlayan genel kurulda, katılımcılara gündem maddeleri hakkında bilgiler verdi.

Sanayi Sitesi Yerini Bulamadı


Birinci gündem maddesi olan ve ilçede yapılması planlanan Sanayi Sitesinin yerinin elverişli olmadığı tartışıldı. Fikir alışverişinden sonra yapılan oylamada, sanayi sitesinin yapılmasının desteklendiği fakat yerin doğru yer olmadığının ve oraya yapılmaması gerektiği kararı alındı. Alınan bu karar oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca Kent Konseyi, yerin neden uygun olmadığının gerekçelerini rapor haline getirerek, Sanayi Sitesi Yaptırma Kooperatifi Başkanlığına sunacak.


EKO Perşembe hayata geçecek


Kurulun ikinci günden maddesi ise hayata geçirilecek ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülen ‘EKO Perşembe’ projesi katılımcıların karşısına getirildi. Proje hakkında bilgiler veren Mali Müşavir Ender Sönmez, ‘Eko Perşembe’ projesinin nasıl uygulanacağını, ilçeye ve esnafa neler sağlayacağını anlattı. Ayrıca Sönmezi projenin uygulanabilmesi için Perşembe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşlardan yardım talebinde bulundu.


Perşembe’nin tarihi aranacak


Öte yandan ilçenin bilinmeyen değerlerinin gün ışığına çıkarılabilmesi açısından araştırılmaların yapılmasını, konsey üyelerinden Emekli Öğretmen Sümer Alkan’ın önerisi olan yöre kültürü ile ilgili bir müze kazandırılması için çalışmaların ve araştırılmaların hemen başlatılması için oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucu planlanan proje oy çokluğu ile kabul edildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar