Sağlık Turizmi öne çıkabilir

·Radisson Blu Ordu Hotel’in Genel Müdürü Ersin Kalender, “Ordu’nun hatta bölgenin turizm potansiyelini yıl geneline yaymamız ve bunun üzerine kafa yormamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 25.07.2018

Sağlık Turizmi öne çıkabilir

Ordu Boztepe’deki Beş yıldızlı Radisson Blu Ordu Hotel’de göreve birkaç ay önce başlayan, ancak bölgeye hiç yabancı olamayan Ersin Kalender, Ordu ve bölge turizminin gelişmesinde “Sağlık Turizmi”nin lokomotif olabileceğini söyledi.

Aslen Rizeli olan Radisson Blu Ordu Hotel Genel Müdürü Kalender, yeni yılın ilk günlerinde başlayan Ordu mesaisinde şehrin turizme bakışını, izlenimlerini ve turizmdeki geleceğini Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne anlattı. Kalender, “Rizeli olmamdan dolayı bölgeyi iyi bildiğimi düşünüyordum. Ta ki; Ordu ile bu kadar iç içe oluncaya tanışana kadar. Ordu, hem tarihi, hem kültürel, hem de doğal güzellikleri ile bir turizm destinasyonu olmayı hak eden bir şehir. Ancak bu süre zarfında gözlemlediğim kadarıyla ve yakın şehirlerle kıyasladığımızda maalesef hak ettiği yerin gerisinde kaldığını fark ettim” diye konuştu.

Potansiyeli yıl içine yaymalıyız

“Yaz sezonunda civar şehirlerdeki kadar olmasa da Ordu’nun da Körfez ülkelerinde bir bilinirliği mevcut. Bunu en üst seviyeye çıkartmak için turizmi destekleyici faaliyetler anlamında kendimizi geliştirmemiz ve bu anlamda pazarlama çalışmaları yapmamız gerekiyor. Yine de mevcut haliyle bakıldığında sezonda otellerimiz kayda değer bir doluluk yakalamaktadır. Ancak sezon dışında durum hiç de parlak değil. Oysa, Ordu’nun hatta bölgenin turizm potansiyelini yıl geneline yaymamız ve bunun üzerine kafa yormamız gerektiğini düşünüyorum.”

Sağlık turizmi için altyapı hazır

“En kolay yapılabilecek olan, bir yatırım maliyeti gerektirmeden bölgeye yoğunluk kazandıracak olan sağlık turizmidir. Adında bir genelleme yapmış olmakla birlikte ilk etapta estetik cerrahi ve saç ekimi olarak da daraltabiliriz. Sonrasında zaten sağlık turizmine doğru genişleyecektir. Körfez ülkelerinin, bazı Ortadoğu ülkelerinin ve hatta Avrupa’da birçok ülkenin Türkiye’ye bu anlamda ne kadar çok ziyaret gerçekleştirdiklerini önceki deneyimlerimden biliyorum. Fakat ülkemizin bu anlamda sağladığı başarılı hizmet sadece İstanbul’a sıkışmış durumda.”

Ordu güzel bir seçenek olur

“İhtiyacımız olan tek şey bu portföyü yakalayıp bir bölge turu ile harmanlayıp misafirlere sunmak. Eminim ki, birkaç olumlu ziyaretten sonra kısa zamanda çok yol alabiliriz. Bölgeye var olan ilgiyi zenginleştirebilirsek Ordu bir tercih sebebi olacaktır. Hatta İstanbul’da görüştüğüm birçok misafir aslında İstanbul’a gelmeyi düşünmediklerini sadece operasyon için geldiklerini söylemişlerdir. Bir semtten başka bir semte seyahatin bile artık çok zorlaştığı İstanbul’un yanında, insanlara bu tür operasyonları yaptırabilecekleri Ordu gibi sakin ve doğal güzellikleri olan bir alternatif sunmak çok güzel bir seçenek olacaktır”

Önce şehrin potansiyelini artırmalıyız

“Konu ile ilgili çokça ziyaret ve görüşmelerim oldu. Olumlu anlamda dönüşler de aldım. Ancak işletme bazında yapacağımız çalışmalar şehre getirmek istediğimiz yeni bir akım için yeterli olamayabiliyor. Bölgeye geldiğimden beri fikirlerimi rahatlıkla paylaştığım ve her türlü desteğe açık olduklarını belirten kurumlarımıza çok teşekkür ederim. Bana göre yapmamız gereken, turizm iştirakçileri olarak ne istediğimizi bilmemiz. Sonrasında karar vermemiz ve buna göre hep birlikte hareket etmemizdir. Belirttiğim sadece bir örnek ve bunları istişareler ile çoğaltabiliriz. İşletmelerimizin potansiyelini arttırmak için önce şehrin potansiyelini arttırmamız gerekmektedir.” REŞAT GÜNGÖR /KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar