Selin ardından Ordu'da son durum

Ordu'da dün etkili olan sağanak yağış köprüleri yıktı, kendi adeta balçık denizinin ortasında bıraktı. Felaketin ardından kentin can damarı olan fındığın ise yüzde 70'inin zarar gördüğü açıklandı.

info@karadenizekonomi.com / 9.08.2018

Selin ardından Ordu'da son durum

Son 30 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Ordu'da, dereler adeta kenti yıkıp geçti. Dün sabah saatlerinde Ordu'da başlayan sağanak, öğleden sonra afete dönüştü. Ünye başta olmak üzere Fatsa, Perşembe, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde etkili olan yoğun yağış, Ordu'nun derelerini taşırdı. Samsun-Ordu karayolunda bulunan Cevizdere Irmağı'ndaki köprü yıkıldı ve Karadeniz ulaşımı tek şeride düştü. Cevizdere Köprüsü'nün yanısıra 7 köprü daha sel sularına dayanamayarak yıkıldı.

Kent genelinde mevsim normallerinin 5 katı üzerinde, metrekareye 150-200 kilogram yağış düştüğü açıklandı. Ordu merkez ve 7 ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle afet yaşandığı ve 8 köprünün yıkıldığı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından duyuruldu. 4 kişinin yaralandığı felakette ev ve işyerlerinde mahsur kalan 200'e yakın insan ise kepçelerle kurtarıldı. Yağış nedeniyle 715 işçi de tahliye edildi.

FINDIĞIN YÜZDE 70'İ ZARAR GÖRDÜ

Bölgedeki çalışmaların ardından Karadeniz Sahil Yolu tek şeritten ulaşıma açıldı. Sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Fındığın anavatanı olarak bilinen Ordu'da şiddetli yağış en büyük zararlardan birini de fındığa verdi. Sel felaketinin ardından fındığın yüzde 70'inin zarar gördüğü açıklandı. 30 ton fındık ise sel sularına kapıldı ve Karadeniz'e döküldü. Fındıklar açık denizde küçük bir adacık oluşturdu. Kent genelinde birçok hayvan sel sularına kapılıp telef oldu. Can kaybının yaşanmadığı selin hasar tespit çalışmasının ise sürdüğü öğrenildi.

KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun ve Trabzon'un doğusunda kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun ve Trabzon'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Hava sıcaklığı doğuda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik 

ETİKETLER; Ordu sel fındık Yağış
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar