Sezonda hamsi bereketi

‘’Kayıtlarımızda ortalama 300 ton civarında hamsi balığı çıktı. Bol bir hamsi avcılığı bir müddet daha devam edecek.’’

info@karadenizekonomi.com / 21.11.2019

Sezonda hamsi bereketi

Hamsi bolluğundan dolayı binlerce koli yükleyip denize açılan ve kasalar dolusu balıkla dönen balıkçılar durumdan oldukça memnun. Sahil balıkçılığı yapan küçük balık tekne sahipleri ise sezon başında palamut şoku yaşayan daha sonra lüfer ve diğer balıklardan da umduğunu bulamayanlar teknelerini limana çekti.

Akçakoca’daki herhangi bir av söz konusu olmadığı için kıyı balıkçıları, balıkçılığı bırakmış durumda diyen Akçakoca Su ürünleri kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, ‘’Sezonun başından beri palamutta olmadı lüferde olmadı. Küçük balıkçılar balıkçılığı bırakmış durumdalar. Ciddi oranda hamsi balığı çıkıyor. Büyük tekneler hallerinden memnun hiç olmazsa hamsi ile günlerini kurtarabiliyorlar, para kazanıyorlar. Küçük balıkçıların böyle bir şansı kalmadı artık bir sonraki sezonu beklemek durumundalar. Bol bir hamsi avcılığı bir müddet daha devam edecek. Ortalama 300 ton civarında hamsi çıktı, kayıtlarımızda öyle gösteriyor. Balıkçılar gündüz istirahat ediyorlar akşam açılacaklar" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar