Sıkı Trafik Denetimi,Kazaları Azalttı

Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ordu'da son aylarda yaptıkları trafik denetimleri sonucunda ölümlü ve yaralamalı kaza oranlarında ciddi azalma görüldüğünü belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 15.07.2016

Sıkı Trafik Denetimi,Kazaları Azalttı

Tayfur, yaptığı açıklamada, kent genelinde polis sorumluluk sahası içerisinde ocak ayından haziran ayının sonuna kadar olan 6 aylık sürede çok sayıda araç sürücüsüne kurallara uymaması nedeniyle ceza yazıldığını söyledi.

Trafik denetimlerinin aralıksız devam ettiğini kaydeden Tayfur, "Sürücülerimiz ağırlıklı olarak modifiyeli araç kullanmaktan, hız ihlalinden, alkollü araç kullanmaktan, emniyet kemeri takmamaktan, cep telefonu ile konuşmaktan, fazla yolcu taşımaktan, kırmızı ışık ihlalinden, mali sorumluluk sigortasını 

yaptırmamaktan, hatalı şerit değiştirmekten, takoğraf kullanmamaktan, filmli cam ve abartılı egzozdan ve sürücü belgesiz ya da sürücü belgesi geçici süre ile geri alındığı halde araç kullanmaktan dolayı ceza aldılar. " diye konuştu.

Kent genelinde düzenli yapılan trafik denetimlerinin sonuç verdiğini de vurgulayan Tayfur, "Ordu'da son aylarda yaptığımız trafik denetimleri meyvelerini vermeye başladı. Ölümlü ve yaralamalı kaza oranı ciddi şekilde düştü. Bu da yapılan denetimlerin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu bir kez daha göstermektedir.Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce il genelindeki yol ve güzergahlarda Haziran ayı içerisinde 22 bin 856 araç kontrol edildi. Kontrol edilen toplam 2 bin 991 sürücüye cezai işlem uygulanırken 390 araç trafikten men edildi''ifadelerini kullandı.

Ordu'da bir süre önce kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin de (TEDES) oldukça faydalarını gördüklerini ifade eden Tayfur, "Bu sistem sayesinde sürücülerimiz daha dikkatli ve daha yavaş seyrediyorlar."dedi.

Tayfur, amaçlarının sadece vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak olduğunu, bu düşünceyle 24 saat esasına dayalı olarak denetimlerin sürdüğünü kaydetti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar