TBMM Komisyonu, Ordu'da Fındık İşçilerinin Konaklama Alanlarını İnceledi

Bu Toplumsal Sorunu Çözmeye Yönelik Rapor Hazırlayacağız

info@karadenizekonomi.com / 27.02.2015

TBMM Komisyonu, Ordu'da Fındık İşçilerinin Konaklama Alanlarını İnceledi

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Ordu'ya gelerek, fındık hasat döneminde Doğu ve Güneydoğu bölgesi illerinden kente gelen fındık işçilerinin konakladığı alanlarda incelemelerde bulundu.

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Ordu'ya gelerek, fındık hasat döneminde Doğu ve Güneydoğu bölgesi illerinden kente gelen fındık işçilerinin konakladığı alanlarda incelemelerde bulundu. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve komisyon üyelerinin de aralarında bulunduğu bir heyet Ordu'ya gelerek mevsimlik fındık işçilerinin kamp alanlarını inceledi. Mahmut Kaçar ile beraberindekiler, Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık hasat döneminde Ordu'ya gelen mevsimlik fındık işçilerinin konakladığı Efirli ve Uzunisa mevkiilerinde bulunan konaklama alanındaki çalışmaları yerinde gördü.

Bu Toplumsal Sorunu Çözmeye Yönelik Rapor Hazırlayacağız

Meclis Araştırma Komisyonu'nun 13 Ocak itibariyle çalışmalara başladığını, son iki haftadır sahada çalışmasını sürdürdüğünü, Mart ayı sonuna kadar rapor hazırlayacaklarını belirten Mahmut Kaçar, şunları söyledi:

"Bugün Ordu ilimizde tarım işçilerimizin yoğunlukla yaz aylarında fındık toplamak amacıyla kullanmış oldukları alanları ziyaret etmiş bulunmaktayız. 2010 yılında Başbakanlık genelgesiyle bütün Valiliklerimiz bünyesinde mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını çözmeye yönelik olarak İzleme Kurulu oluşturulması noktasında bir talimat var. Çok güzel uygulama örneklerini Ordu ilinde gördüğümüz gibi bazı illerde de maalesef bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediğini tespit ettik. Ordu'da mevsimlik tarım işçilerini İzleme Kurulu bünyesindeki faaliyetlerini ve uygulamalarını müşahede etme imkanı oldu. Bu sorun yalnız çalışma hayatını ilgilendiren değil aynı zamanda toplumsal bir sorun, hatta bazı yerlerde insani bir sorun."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar