TGRT Belgesel Kanalın da Vali Balkanlıoğlu'nun Sunumuyla Ordu Tanıtıldı

Tarih, kültür, medeniyet, tabiat, doğa ve deniz. Ordu’da herşey var

info@karadenizekonomi.com / 1.09.2014

TGRT Belgesel Kanalın da Vali Balkanlıoğlu'nun Sunumuyla Ordu Tanıtıldı

Ordu’nun turizm alanında gelişmesi ve kalkınması için Vali İrfan BALKANLIOĞLU tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında, Ordu’daki çekimlerini sürdüren TGRT Belgesel Kanalı program yapımcıları Vali İrfan BALKANLIOĞLU ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun daveti üzerine Ordu’ya gelen, Ordu’yu her yönüyle tanıtacak belgesel çekimlerinin büyük bir bölümünü tamamlayan TGRT Belgesel Kanalı program yapımcıları, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ile Taşbaşı Mahallesinde 1853 yılında inşa edilen tarihi Taşbaşı Kilisesi Bahçesi’nde bir röportaj gerçekleştirdi.

“Ordu, Bütün Güzelliklerin Biraraya Geldiği Nadir Yerlerden Birisi”

Yapımcı Taha HANCI ve Yönetmen İrfan ÖZFATURA nezaretinde yapılan röportaj’da Vali irfan BALKANLIOĞLU, Ordu ile ilgili, ”İlimiz, bütün güzelliklerin biraraya geldiği nadir illerden birisi. Masmavi denizi, yemyeşil ormanları, derin vadileri, kanyonları ve yaylaları ile eşsiz güzelliğe sahip. Türkiye’nin en geniş ve en güzel yaylaları İlimize bağlı Perşembe yaylası ile Çambaşı Yaylası ise görülmeye değer. İlçelerimizden Perşembe İlçemiz, Sakin Şehri (Cittaslow) belgesini alarak, ün kazanmış şehirler arasında önemli bir sırada. Ordu’ya gelen insanlar kültür ve güzelliği bir arada yaşıyorlar”diye konuştu.

“Ordu’da Herşey Var. Herkesi Ordu’ya Bekliyoruz”

Vali BALKANLIOĞLU,“Ordu’nun fındığa dayalı bir ekonomisi var diye bahsedilse de, Karadenizin geleceği Ordu olacak ”diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ordu’yu Karadeniz ve Akdeniz’e, oradan da iç Anadolu’ya bağlayacak olan Dereyolu projemiz hızla devam ediyor. Ordu halkı Çevre Yolu’nu sahilden geçirmeyerek, bu güzelliği korumuş ve sahilden kopmamışlar. Türkiye’nin deniz dolgusu ile yapılan tek havaalanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı bugünlerde hizmete açılmak üzere. Havaalanımız açıldığı zaman bölünmüş yollar, vadilerden geçen yollar, Gap’ı- Karadeniz’e bağlayan yollar yapıldığı zaman Ordu’yu büyük bir harekete geçirecek. İnsanlarımız, kendi memleketini tanımadan, görmeden dünyanın değişik yerlerine gezmeye gidiyorlar. Ordu’da dünyanın bir çok yerlerinde göremeyecekleri güzellikte bakir alanlarımız var. Şehirde hava 40 derece iken, yaylada 15 derecede üşümenin vermiş olduğu keyif hiçbir yerde yoktur. Taze balıklarımız, değişik otlardan yapılan yemekler değişik lezzetlere dönüşmektedir. Uzaklara gitmeye gerek yok. Herkesi İlimize bekliyoruz. Tarih, kültür, medeniyet, tabiat, doğa ve deniz. Ordu’da herşey var.”

“Allah’ın Ordu’ya Lütfettiği Güzellikleri Herkes Görsün”

“Bütün insanlarımızı Ordu’ya bekliyor, Ordu’nun misafirperverliğini, insanlarının güler yüzünü ve tatlı dilini görmelerini istiyoruz” diyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Ordu, aynı zamanda bir kültür şehridir. Sahil boyunca km’ lerce yürüyüş yapmak mümkün. Ordu, Karadeniz’in incisidir. Karadeniz gezisine çıkan herkes muhakkak Ordu’yu, Allah’ın lütfettiği bu güzellikleri görmeleri gerekir” dedi ve TGRT Belgesel Kanalı program yapımcılarına teşekkür etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar