Ticaret Borsasına Faba 2014 Heyetinden Plaket

Trabzon Deniz,Kültür ve Balıkçılık Dünya İle Rekabet Edecek Düzeyde

info@karadenizekonomi.com / 4.11.2014

Ticaret Borsasına Faba 2014 Heyetinden Plaket
48 ülkeden 600 bilim adamının katılımıyla Trabzon’da düzenlenen FABA 2014 Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu’na sağladığı katkılardan ötürü Trabzon Ticaret Borsası’na plaket takdim edildi.

Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Bekir Ankaralı, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü ve FABA 2014 Sempozyumu Eş Başkanı Doç. Dr. İlhan Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Yahya Çavdar, borsa başkanları Şükrü Güngör Köleoğlu ve Mehmet Cirav ile görüştü.

Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Bekir Ankaralı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğinde gerçekleşen FABA 2014 Sempozyumuna Trabzon’un sahiplenmiş olmasından memnun olduklarını belirterek, Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı veren sempozyuma Trabzon’da ki destekleyen kurumlar arasında bulunan Trabzon Ticaret Borsasına teşekkür ettiklerini söyledi.

SUMAE Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın’da, Ticaret Borsası’nın FABA 2014 Sempozyumuna ciddi bir katkısı bulunduğunu anımsatarak verilen desteğe teşekkür etti.

FABA 2014 Sempozyumunun ilk kez uluslararası kimlik kazanmış olduğunu, sempozyumun en önemli çıktılarından birinin bölgenin ve ülkenin balıkçılık sektöründe dünya ile yarışır bilimsel aktivitelerin yanı sıra üretim ve sanayisinin de gelişme kaydetmesinden memnunluk yarattığına vurgu yapan Aydın, sempozyumun Genel Sekreterliğinin, balıkçılığın kalbi olan Trabzon’da bundan sonra da sürdürüleceğini, bölgenin ve ülkenin sahiplendiği sempozyumun bundan sonra ki dönemlerde de tekrarlanacağını sözlerine ekledi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da, Trabzon SUMAE’nin bölgemiz ve Türkiye için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, balıkçılığın kalbi olan Trabzon’da, Enstitü’nün FABA 2014 Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu Genel Sekreterliği’nin bölgemize kazandırılmış olmasının da önemli olduğunu kaydetti.

Balıkçılık Trabzon da Gerek Deniz Gerekse Kültür Üretimiyle Dünya İle Rekabet Edebilicek Boyutta

Köleoğlu ayrıca, balıkçılığın Trabzon’da gerek deniz, gerekse kültür üretiminin dünya ile rekabet edebilecek boyutlarda olduğunu ifade ederek, Borsa olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da SUMAE’nin faaliyetlerine desteklerinin süreceğini söyledi.

Bölgemizden ve ülkemizden yapılan Su Ürünleri ihracatında sürekli artışlar yaşandığını ve önümüzdeki süreçte bu ihracatın daha büyük hedefler ile buluşacağını dile kaydeden TTM Meclis Başkanı Mehmet Cirav da, FABA 2014 Sempozyumu’nun bu anlamda bölgenin önünü açacak önemde olduğunu vurguladı.

Ziyaretin sonunda FABA Heyeti , TTB Başkanları Köleoğlu ve Cirav’a plaket takdim ettiler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar