Toparlak: "Ulaşım Ağı Geliştikçe Turizm Potansiyelimiz Artacaktır"

"YEŞİL YOL YATIRIMCILARI HAREKETE GEÇİRECEKTİR"

info@karadenizekonomi.com / 24.08.2015

Toparlak:

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’da ulaşım anlamında yapılan çalışmaların yatırımcıyı harekete geçireceğini ilerleyen dönemlerde bu yatırımlarla konaklama sorununun ortadan kalkabileceğini söyledi.

Ordu turizm potansiyelini her geçen gün arttırıyor. Son bir yılda artan tanıtım faliyetleri ile Ordu turizmi gelişirken yaşanan yoğunluk konaklama alanlarındaki yetersizliği gün yüzüne çıkarıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’da bu yıl turizm sezonun da konaklama alanlarının yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştığını belirtti. Konaklama alanlarında yaşanan sıkıntının ulaşımdaki yetersizlikten kaynaklandığını ifade eden Toparlak, ulaşım ağı ile ilgili yapılan çalışmaların tamamlanması ile yatırımcıların Ordu’ya yöneleceğini ve ilerleyen dönemlerde konaklama konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını dile getirdi.
"YEŞİL YOL YATIRIMCILARI HAREKETE GEÇİRECEKTİR"
Ulaşım ağı ve konaklama hizmetlerinin artması ile Ordu turizminin özellikle de alternatif turizm olarak görülen yayla turizminin zirve yapacağını vurgulayan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Ordu’nun turizmini olumsuz etkileyen durumların başında ulaşım ve konaklama yer alıyor. Bu turizm sezonunda otellerimiz ve misafirhanelerimiz yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı ve yetersiz kaldığını gördük. Ulaşım konusunda da çalışmalar hızla sürdürüyor. Bağlantı yollarının tamamlanması ve bildiğimiz üzere Samsun’dan başlayarak Artvin’de sona erecek yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik ’yeşil yol’ kapsamında da çalışmalar devam ediyor. Bu ulaşım ağı tamamlandığı zaman yatırımcıların buraya gelip yatırım yapması, özellikle alternatif turizm dediğimiz yayla turizmini yukarı seviyelere çıkaracaktır. Biz ulaşım konusunu hallettiğimiz zaman yayla turizminin yöresel mimariyi bozmadan yöreye uygun yatırımlarla donatılması hız kanacaktır ve Ordu yerelinde en büyük sıkıntılarımızdan biri olan konaklama sorununu çözecektir. Bütün çalışmalarımız vatandaşlarımızın özgün bir tatil geçirmesini sağlamak içindir" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar