Turist sayısındaki hareketlenme Samsun’da hissedildi

Pazarın açığını kapatmak ve Samsun’a yeni pazar açmak için THY Lübnan Ofisi, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği ve İBK turizmin ortaklaşa Samsun’da organizasyonu gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 9.10.2019

Turist sayısındaki hareketlenme Samsun’da hissedildi

Son dönemlerde Suudi Arabistan ile yaşanan gerginlikle birlikte bölge ülkelerinden Türkiye’ye gelen misafir sayısında ciddi düşüşün etkisi yeni hareketlenmeye başlayan Samsun’da da hissedildi. Uzun yılardır Suudi Arabistan ve komşu ülkelere çalışan turizmciler, rotayı Lübnan pazarına çevirdi. Pazarın açığını kapatmak ve Samsun’a yeni pazar açmak için THY Lübnan Ofisi, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD ve İBK turizm ortaklaşa Samsuna organizasyon gerçekleşti.

‘’Direk uçuşlar gündeme gelecek’’

 Lübnan’ın önemli acentelerine Samsunu ve Karadeniz bölgesini tanıtmak istiyoruz diyen THY Lübnan satış müdürü Can Çayırcı, ‘’Seneye yaz için talep oluşmaya başladığında direk uçuşlar gündeme gelecektir’’ dedi.

‘’Lübnanlı acentelerle tur programı hazırlıyoruz’’

Organizasyonun Türkiye ayağını yapan İBK Turizm Genel müdürü Sezgin Tanrıkulu ”Daha önce KATİD desteği ile İran pazarına bir çalışma yapmış ve Samsuna birçok acenteciyi getirmiştik. Şimdi ise Lübnanlı acentelerle birlikte bölgeyi geziyor tur programı hazırlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Yeni pazar çalışmaları devam ediyor’’

KATİD Başkanı Murat Toktaş ”Yeni pazarlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gelen acente sahipleri Samsunun müşterilerinin beklentilerinin karşılanacağı bir şehir olarak tanımlaması bizi sevindirdi ifadelerini Biz KATİD ve Samsun otelcileri olarak elimizden geldiğince çalışmalarımızı yapıyoruz.  Bizde elimizi taşın altına koyuyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar