''Turistleri çöp içinde bırakmayın''

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Kendi ayağınıza kurşun sıkmayın” diyerek, turistlere yönelik değişik fiyat uygulaması yapılmaması gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 3.06.2016

''Turistleri çöp içinde bırakmayın''

Turizm şehri olma yolunda ilerleyen Ordu’da Vali İrfan Balkanlıoğlu, esnaf ve turizm işletmelerine uyarılarda bulundu. Turizm adına diğer şehirlerin düştüğü hatalara düşülmemesi gerektiğinin altını çizen Balkanlıoğlu, “Turistleri böyle parasını birden alınacak, altın yumurtlayan tavuğu kesme gibi görmeyelim. 

Fiyatlar makul mantıklı sunum kibar ve nazik ve hesaplı olmalı. Dolayısı ile misafir muamelesi yapmamız lazım. Değişken fiyatlar yerliye ayrı yabancıya ayrı fiyatlar, çevreyi ve doğayı bozan kirlilik çarpık yapılaşma kendi ayağımıza kurşun sıkma anlamına gelir. Bölgede bu şekilde hata yapan illerimiz var. Bu şehirler bunu bize şiddetle ve hararetle tavsiye ediyorlar. Bu insanlar burayı ve doğal güzellikleri görmeye geliyorlar. Çarpık yapıları, kirliliği, poşeti, şişeleri, karpuz kabuklarını görmeye gelmiyorlar. Fiyatlara da insanlarımız davranışlarına da bu işin topyekun seferberlik halini almasını tavsiye ediyorlar.” dedi.

ETİKETLER; Ordu Valisi Turizm Turist
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar