Turizm İçin Demiryolu Projesini Bölgeye Kazandıracağız

Demiryolu ile Ordu Hem Ekonomik, Hemde Turizm Olarak Büyüyecek

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2015

Turizm İçin Demiryolu Projesini Bölgeye Kazandıracağız

OTSO Başkanı Servet Şahin ve OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, demiryolunun bölgenin ihtiyacı olduğunu vurgularken, bu projeye odaklanılması gerektiğini söyledi.

Samsun -Sarp Demiryolu Ordu ve Giresundan Geçecek

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, geçtiğimiz gün yapılan kalkınma ajansları toplantısında Samsun-Sarp Demiryolu’nun, Ordu ve Giresun’dan geçmesi yönünde karar alındığını söyledi. Başkan Şahin, “Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kalkınma ajansları toplantısında Samsun-Sarp Demiryolu’nun Ordu ve Giresun’dan geçmesi için yatırıma alınması konusunda karar alındı” dedi.

Turizm İçin Demiryolu Projesini Bölgeye Kazandıracağız

Şahin, “Bizim için önemli olan Ordu’nun ve Giresun’un trene binmesi değil, İstanbul’dan çıkan yolcunun Orta Asya’ya geçerken, Ordu ve Giresun’u görmesini istiyoruz. Önemli olan bölgenin tanıtımıdır. Artık tren yolu çok pahalı bir yatırım değil. Mademki turizme yatırım yapacağız, pahalı bile olsa tren yolunun bu bölgeye kazandırılması gerekir. Biz bu projenin şu anda karara aldırdık fakat yatırıma geçirmek için çalışacağız” diye konuştu.


Demiryolu Bölge'nin ihtiyacı

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal ise yaptığı açıklamada, demiryolunun bölgenin ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bir an önce projenin hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının da demiryolunu gündemde tutarak, herkesin bu projeye odaklanması gerektiğinin altını çizen Ünal, Samsun-Sarp Demiryolu’nun Ordu ve Giresun’dan geçmemesi bu bölge için üzücü olacağını söyledi.


 Demiryolu ile  Ordu Hem Ekonomik, Hemde Turizm Olarak Büyüyecek


Bölge için önemli bir yatırım olan demiryolunun illere katkısının olacağının altını çizen Başkan Ünal, “Demiryolu’nun Ordu ve Giresun’dan da geçmesi gerekir. Bugün Yüksek Hızlı Tren konuşulurken ve bu trenler için hızla güzergâhlar açılırken, Ordu’ya demiryolu getirilmesinin tam zamanıdır. Demiryolu Ordu’ya büyük katkı sağlayacak. Ordu hem ekonomik olarak hem de turizm açısında büyüyecek” ifadelerinde bulundu.

ETİKETLER; Demiryolu Ekonomi Turizm
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar