Turizm Magazin Dergisi TOURMAG, 2. Sayısını Ordu’ya Ayırdı

“İnsanlara Şiir Yazdıracak Kadar Muhteşem Doğası”

info@karadenizekonomi.com / 21.04.2015

Turizm Magazin Dergisi TOURMAG, 2. Sayısını Ordu’ya Ayırdı

Ocak ayında yayın hayatına başlayan ve 2. sayısını çıkaran turizm ve magazin dergisi ”Tourmag” Ordu’ya geniş yer verdi.

Turizm haberleri yanında magazin, aktüalite, gastronomi, sanat, arkeoloji dallarından da haberler veren dergide Ordu’ya tam 2 sayfa ayrılarak, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun turizmle ilgili görüşlerine de yer verildi.

“Doğu Karadeniz Hareketlenecek”

”Tourmag” dergisinin Genel Yayın Yönetmeliğini yapan Cenay Toprakkaya’nın Ordu’ya gelerek yaptığı incelemeler ve çektiği fotoğraflarla kaleme aldığı 

“Doğu Karadeniz Hareketlenecek” başlıklı yazısında, Ordu-Giresun Havalimanı’nın hayata geçmesiyle birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceği, doğal güzellikleri, sunduğu tarihi, kültürel ve alternatif turizm aktiviteleriyle son zamanlarda yabancı turistlerinde ilgi odağı olduğu, Arap turistlerin en çok merak ettiği Ordu ile ilgili tanıtım ve destinasyon çalışmalarının başlatıldığını, yurt dışından turistlerin bölgeye çekilmesi ve ekonomik bir değer oluşturulması noktasında çalışmalara start verildiği görüşlerine yer verildi.

Yayla Turizmi, Trekking ve Yamaç Paraşütüne Ev Sahipliği Yapacağız”

Derginin bir tam sayfası ise Vali İrfan Balkanlıoğlu ile yapılan röportaja ayrıldı. ”Yayla turizmi, trekking ve yamaç paraşütüne evsahipliği yapacağız” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Bir tanıtım hamlesi başlattık. Her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu yıl kenti, yemyeşil bozulmamış doğası, temiz havası, yaylaları ve şelaleleriyle daha etkin tanıtacağız. Türkiye’nin en temiz havasına sahip Ordu, kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan tanıyor. Fındığı ve balıklarıyla da ünlü olan kentimiz, yöresel mutfak açısından da son derece zengin” şeklinde konuştu.

“İnsanlara Şiir Yazdıracak Kadar Muhteşem Doğası”

Ordu’nun insanlara şiir yazdıracak kadar muhteşem doğası olduğunu, bakir doğasından dolayı çok şanslı bir olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, ”Mavi bayraklı plajımız var. Gürgentepe ilçemizin Dikenlice Köyü’nde kayalıklara oyulmuş 8 adet kaya mezarı bulunuyor. Perşembe ilçemizin Çaka kumsalı ve mesire yeri, Efirli plajı, Karaoluk deresi üzerinde bulunan Çiseli Şelalesi ve Aybastı’nın menderesleri görülmeye değer. Eko-turizmin yapıldığı otantik yerleşim yerleri, ormanların içinden akan dereleri, doğal şelaleleri, gölleri görülmeye ve yaşanmaya değer” diye konuştu.

“Ordu, Önemli Bir Turizm Merkezi Haline Gelebilir”

Vali irfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun sahip olduğu güzelliklerden dolayı önemli bir turizm merkezi haline geleceğini de sözlerine ekledi.

İngilizce ve Türkçe olarak turizm dünyasına seslenen turizm ve magazin dergisi Tourmag’ın bir başka özelliği ise, dijital versiyonunun da olması. www.b-publisher.com'dan ücretsiz olarak okunabilen derginin, internet haber sitesi olan www.tourmag.com.tr sayfalarında ise günlük turizm haberleri yayınlanmakta. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar