''Türk fındık ihracatçısı ve Sanayicisi büyük bir başarıya imza atmıştır''

''Bu yıl 220 bin ton iç fındık ihracatı yapacağımızı düşünüyorum''

info@karadenizekonomi.com / 7.01.2015

''Türk fındık ihracatçısı ve Sanayicisi büyük bir başarıya imza atmıştır''

Karadeniz Fındık ve Mamülleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Dursun Oğuz Gürsoy ''Türk fındık ihracatçısı ve Sanayicisi büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıda ülkemizde uygulanan serbest piyasa ekonomisinin çok büyük etkisi olmuştur'' diyerek şu açıklamalarda bulundu;

Gürsoy''Türk fındık ihracatcısı, Sanayicisi güçlü bir aile olduğunu birkez daha tarihi bir başarıya imza atarak göstermiştir. Ülkemize katkısız ithalat olmadan direk olarak, fındıktan böyle bir  döviz girdisi sağlamak büyük bir başarıdır. Ortada iki resim var bunu iyi görelim; Birincisi  serbest piyasa ekonomisin de Türk fındık ihracatçısı'nın yaptığı ihracat ve rekor döviz girdisidir.Diğeri ise üretim noktasında  fındıkta dikim sahalarında acilen verimliliği artırmamız ve üretim sorununu çözüme ulaştırma farkındalığına sahip olmamız''şeklinde konuştu.

 Maliyetleri düşüren üretimini artırmış bir Türkiye olarak ,2023 yılına 1 milyon ton kabuklu fındık üreten  bir Türkiye olarak girmeliyiz diyerek budurumun önemini vurgulayan Gürsoy ''Bunun için serbest piyasa ekonomisinde ki kararlılığımızı devam ettirmek çok önemlidir. Üretimi artırmamız maliyetleri düşürmemiz yeni başarılar sağlayacaktır. Üreticilerin dekar başına aldıkları primleri bilinçli bir şekilde üretimi ve verimliliği artırmak için kullanmasını sağlamalıyız''şeklinde konuştu.

 Ziraat odalarına ve Tarım İl müdürlüklerine de  önemli görevler düştüğünü belirten Gürsoy ,bu yıl 220 bin ton iç fındık ihracatı yapacağımızı düşünüyorum dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar