Ulusal takımın forması Fatsa’da imal ediliyor

Fatsa OSB milli oldu!

info@karadenizekonomi.com / 28.07.2017

Ulusal takımın forması Fatsa’da imal ediliyor

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa OSB’nin daha da büyüyeceğini anlatırken, “Ünlü markalara üretim yapılıyor. Örneğin 4 büyük takımın Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon’un formaları ve Türk milli takımının forması da Fatsa’da imal ediliyor” dedi.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’nın Kumru, Korgan, Çatalpınar, Çamaş, Kabataş, Aybastı ilçeleri ile adeta entegre olduğunu ve bölgede Fatsa’nın “Küçük Samsun” olarak değerlendirildiğini söyledi.

Karataş Fatsa’nın 7 ilçe ile ticari, ekonomik ve sosyal anlamda entegre olduğunu belirterek, “Fatsa’yı sadece Fatsa olarak değerlendirmemek lazım. 7 ilçemizde toplam 17 bin kişi istihdam ediliyor. Fatsa merkezde 14 bin kişi istihdam ediyoruz. Bu gurbetçilerimizle birilkte 18 bini buluyor” dedi.

2016 yılında darbe girişmini olmasına rağmen Fatsa ve yanındaki diğer ilçelerle birlikte 185 milyon lira vergi ödendiğini, bunun 11 vilayetten fazla oluğunu hatırlatan Karataş, bu yıl fınrık rekoltesinin iyi olması ile ticari hayatın ve ekonomini de iyi olacağını ifade etti.

Yeni yatırım için 1 metrekare yer bulamıyoruz

“Ordu 19 ilçesi ile OSB oluşturmalı, gerek iktidardaki yöneticilerimiz gerekse bizim takipçi ve ısrarcı olmamız lazım. Organize sanayi bölgelerinin artması üretim alanlarının genişlemesi gerek. Türkiye’de yaklaşık 300 civarında OSBU var, bir kısmı istihdam sorunu yaşıyor, yatırmcı bulamıyor. Ordu ili bu nokta da 2 OSB’yi doldurmuş, hatta ek yerlere ihtiyaç duyuyor. Ordumuz adına çok sevindirici bir haber. Ama üzücü olan tablo şu; Ordu iline gerek şahsıma gerek diğer yöneticilere yatırımcı için talepler oluyordur. Hemen hemen bana her gün oluyor. Ama bu yatırımcılara yer verememek insana derinden üzüyor. Bir tarafta bakıyorsunuz iş arayan insanlar var. Diğer tarafta bakıyorsunuz bu bölgede yatırım yapmak isteyen insanlar var. Diğer bölgelere baktığınız da insanlar yatırımcı bulmak için arzu ederken gel benim bölgemde yatırım yap benim bölgemde istihdam yarat derken biz ordu ili olarak bu sorunu aşmış artı yatırım yapıla bilecek bir il noktasına gelmişiz. O yüzden ama bugün baktığımızda 1 metre kara dahi yatırımcıya yer vere bileceğimiz yer yok.”

Milli forma Fatsa OSB’de imal ediliyor

“Fatsa organize sanayi bırakın diğer illerde dünya çapında örnek teşkil ede bilecek şekilde bir organize sanayimiz var. Sadece belli bir üretime değil her türlü farklı ürünler üreten bir sanayi bölgemiz bulunmakta. Mesela 4 büyük takımın Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Trabzonun formalları Fatsa’da yapılmakta. Türk milli takımımız forması fatsada üretiliyor. Bugün baktığımızda ceviz yağı Türkiye’de tek ceviz yağı üretimi fatsada gerçekleşiyor. Güzel olan tarafı şu cevizi kaliforyadan getiriyoruz. İşleyip japonyaya ihraç ediyoruz. Bir farklı ürün kil diye tabir ettiğimiz gerek yerli gerek yabancı yatırımcılarımız var. Bugün 3 tane fabrikamız sadece bunun üretimi ile bölgemize katma değer üretiyor. İhracat yapıyorlar ve gerek ordunun ihracatı gerek ülke ihracatına katkı sağlıyor. Bugün baktığınızda Ordu ilinin yaklaşık 300 trilyonluk bir ihracatı var. Murat ATABEYOĞLU/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar