ÜNAL: İŞKUR ÖNEMLİ DESTEK SAĞLIYOR

“Bütün Esnafımız ve Sanayicimiz Bu Destekten Yararlanmalı”

info@karadenizekonomi.com / 5.07.2015

ÜNAL: İŞKUR ÖNEMLİ DESTEK SAĞLIYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal İŞKUR’un verdiği desteğin önemli bir destek olduğunu ve işverenlerin ve iş arayanların bu desteklerden yararlanmasının gerektiğini dile getirdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal;“İlimizde ve Türkiye’de esnaflarımız, sanayicilerimiz en çok maliyetlerden şikâyet ediyor. Bu anlamda devletimizin İŞKUR üzerinde, işverenlere verdiği, aynı zamanda işçilere de verdiği çok önemli destekler var. Bununla ilgili de bizim de İŞ KUR ile 

ortak çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Başkan Ünal; “Bizim de UMEM projesi kapsamında kursiyer kurs açarak işverenlere, nitelikli eleman, kalifiyeli eleman, yetiştirmede, birlikte kurs açıp işverenlere destek amaçlı çalışmalarımız var. Geçen meclis toplantısında İŞKUR müdürümüzü de odamıza davet ettik, kendisi de sunum yaparak çalışmaları aktardığını” ifade etti.

“Bütün Esnafımız ve Sanayicimiz Bu Destekten Yararlanmalı”

İŞ KUR’un aynı zamanda işverenlere iş başı eğitim desteği var diyen Başkan Ünal; “Bütün esnafımıza ve sanayicimiz bu destekten yararlanabiliyor. Burada geçmişe baktığımızda yeni yasa ile ilgili önemli değişiklikler var. Biraz daha bu desteği alma şartları kolaylaştırıldı ve destekler de artırıldı. Ben bundan bütün esnaflarımızın istifade etmesini istiyorum.
İş yerinin en önemli, en büyük maliyetini işgal eden kısım işçi çalıştırma kısmıdır. Esnaflarımız ve sanayicilerimiz bir işçi alacaksa eğer İŞ KUR üzerinden bu alımları gerçekleştirirlerse önemli katkılar, önemli destekler olacaktır. Altı ay işçilerin maaşını asgari ücret üzerinden İŞ KUR ödüyor” dedi.

“ Hem çalışan işçilerimiz açısından, hem işverenler açısından İŞKUR önemli”

“Başkan Ünal:”İşbaşı eğitiminden alınan o işçiyi çalıştırırsanız 30 ay boyunca SGK işveren payı İŞ KUR üzerinden ödeniyor. Bu ücrette aylık 170 liraya tekâmül ediyor. Eğer imalat sektöründeyseniz 42 ay bu ödemeyi İŞ KUR yapıyor. Bu destekler önemli desteklerdir. Eğer işçiyi istihdam ederseniz, yeni bir işçi alma pozisyonuna da gidebiliyorsunuz. Bunların maliyetleri düşürme açısından önemli katkısı var. Hem çalışan işçilerimiz açısından, hem işverenler açısından bu desteklerden istifade edelim. Konu ile alakalı bilgi almak isteyenler odamıza ve İŞ KUR müdürlüğünden bilgi alabilir.” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar