Ünal''Ordu Giresun Havalimanına uçak seferi konulsun''

''İş Çevresi Samsun ve Trabzonu kullanıyor''

info@karadenizekonomi.com / 2.10.2015

Ünal''Ordu Giresun Havalimanına uçak seferi konulsun''

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu ve Giresunluların havaalanından yeterli derecede faydalanamadığını söyledi. Ünal, “Sefer sayısının yetersiz ve saatinin dengesiz olması nedeniyle İş çevresi Samsun ve Trabzon havaalanını kullanmaktadır ”dedi.

Havaalanının yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirten Ünal,” Havaalanının tam anlamıyla oturması için zamana ihtiyaç olduğunu görüyoruz. 

Diğer havaalanlarına göre doluluk oranının yüksek olduğu bilgisini alıyoruz. Mevcut seferler talepleri karşılayamıyor. Böyle olunca fiyatlarda yükseliyor. Yılda 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havaalanı bu sefer sayılarıyla ancak 250 bin yolcu taşıyabilir.

Diğer önemli bir konuda havaalanının uçuş saatleri. İç çevresi mevcut saatlerden faydalanamıyor. Sabah gidip akşam gelemiyor. Zaman kaybı olmakta bugün İstanbul’a giden bir kişi ancak bir gün sonra dönebilmektedir. Bilet fiyatlarının yüksek ve saatlerin uygun olmaması nedeniyle Samsun ve Trabzon Havaalanı’nı kullanılmakta.

Ordulu ve Giresunlu iş çevresinin isteği İstanbul’a sabah gidiş ve akşam geç saatte dönüşü olacak bir uçuş olmasıdır. Bu uygulama birçok havaalanımızda uygulanmaktadır. Giresun ve Ordu Ticaret Odaları olarak birlikte bu konudaki taleplerimizi ilgili yerlere ileteceğiz ”dedi.

Havaalanının bölgenin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını da belirten Meclis Başkanı Ufuk Ünal,” Kısa sürede turizme olumlu katkısı olduğunu tespit ettik. Bölgeye gelecek yatırımlara da lokomotif görevi yapacaktır. Karadeniz-Akdeniz Karayolunun tamamlanmasıyla birlikte Ordu Giresun Havaalanı daha aktif hale geleceğini de düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar