UTEF'ten iş adamlarına çağrı

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) temsilcileri ‘Her Köye 1 Tekerlekli Sandalye’ projesi başlattığını söylerken, seslerini duyurmak istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 27.08.2018

UTEF'ten iş adamlarına çağrı

UTEF Ordu İl ve İlçe Temsilcileri yaptığı ortak açıklamada toplum yararına olan projelerinin destek görmesini bekliyor. UTEF Ordu İl Temsilcisi Erol Şensoy başkanlığında Fatsa Yener Pastanesi’nde düzenlenen basın toplantısına, Fatsa İlçe Başkanı Mehmet Ay, Kumru İlçe Başkanı Aziz Yener ve Altınordu İlçe Başkanı Orhan Demirer katılırken, engelli temsilcileri gazetemize önemli açıklamalarda bulundu ve iş dünyası başta olmak üzere bürokrat, belediye başkanları ile siyasetçilere destek çağrısı yaptı.

UTEF Ordu İl Temsilcisi Erol Şensoy yaptığı açıklamada, özellikle kırsal bölgelerdeki engellilerin çektiği zorluklara dikkat çekti. Raporsuz ve hastalık aşamasında olan engelliler için ‘Her Köye 1 Tekerlekli Sandalye’ projesi başlatmak istediklerini dile getiren Şensoy, özellikle iş dünyasından destek beklediklerini vurgulayarak, köy muhtarlarına da çağrıda bulundu.

“DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ”

UTEF olarak Ordu’da engelli vatandaşlar için hizmete hazır olduklarını belirten Şensoy, “Bu toplantıda federasyonun verdiği bilgilerle federasyonomuzun çalışma faaliyetlerini dile getiriyoruz. Sayın Federasyon Genel Başkanımız Mete Kaçar'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüzüğümüzün dışında hiçbir şey yapma şansımız yok. Bürokraside yetişemediğimiz noktalar var. Derdimizi anlatamıyoruz. Öncelikle federasyonumuz üyeleriyle istişare yaparak bir araya gelip tüm engellilerimize yardımcı olmak istiyoruz. Muhtarlarımıza sesleniyorum... Önemli bir projemiz var. Her köyümüzde bilinmeyen engelli sayımız çok. Hangi ilçemizde ortalama kaç hasta sayımız var, bunun araştırması yapılıp, faydalı olma çalışması içerisindeyiz. Her köyümüzde engelli raporu almak sürecinde hastalarımız çok acı çekiyorlar, mağdur oluyorlar. Biz de dernek olarak tüm köylerimize tekerlekli sandalye temin etmek istiyoruz. Tüm iş adamlarımızdan, valimizden, belediye başkanımızdan ve tüm değerli vatandaşlarımızdan ilgi ve destek bekliyoruz” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar