Vefa Holding’in yatırım arayışı

Dünyanın 105 ülkesine ürün satan uluslararası çapta bir kuruluş olan Vefa Holding, Ordu’ya yatırım için arayışlarına hız verdi.

info@karadenizekonomi.com / 25.05.2018

Vefa Holding’in yatırım arayışı

Aybastılı olan Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, Karadeniz Ekonomi Dergisi’nin Haziran sayısına önemli açıklamalarda bulundu. Güner, yatırım amaçlı fizibilite çalışmalarında son aşamaya geldiğini belirtirken Eylül ayında Umman’dan çok sayıda işadamının da Ordu’ya geleceğini söyledi.

Aynı zamanda Türkiye-Umman İş Konseyi başkanı olan Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güner, Karadeniz Ekonomi Dergisi’nin Haziran sayısı için verdiği röportajda, memleketi Ordu’ya bağlılığını bir kez daha dile getirdi. Aybastı’ya yönelik okul projesinde son aşamaya gelindiğini vurgulayan başarılı işadamı, gereken altyapının oluşturulması halinde Ordu’ya yatırım yapmaktan geri durmayacağının altını ısrarla çizdi. Güner, “Aybastı’ya ve Ordu’ya yönelik daha fazla hizmetlerimiz olsun istiyoruz. Bu anlamda okul projesi ilk adımımızdı. Şimdi o proje tamamlanma aşamasında. Bununla yetinmeyeceğiz elbette. Sayın valimiz olsun, Büyükşehir Belediye Başkanı’mız olsun, Aybastı kaymakamımız ve ilçe belediye başkanımız olsun zaman zaman bir araya gelip ne yapabiliriz noktasında istişarelerde bulunuyoruz” dedi. Heyecanını ve memleket sevdasını “Ordulu bir işadamı olarak İstanbul’dan kalkıp Kilis’te yatırım yapabiliyorsak memleketimiz için neden yapmayalım” sözleriyle ifade eden Güner, şu noktalara dikkat çekti:

“Yeni iş ortamları oluşturmak gerekiyor. Ancak, para ürkektir. Sağlam zemini görmezse gelmez. İstanbul’dan Kilis’e gidip yer alıyorum. Neden Ordu’da yapmayayım. Genç sayılabilecek bir iş gücü potansiyeli var Ordu’da. Biz girişimciler üzerimize düşeni yapmalıyız ama öncesinde devlet de bu konuda zemini ve gerekli altyapıyı hazırlarsa süreç daha hızlı ve sağlıklı gelişir.”

Aynı zamanda Türkiye-Umman İş Konseyi Başkanı olan ve yabancıların Ordu’ya ilgisini daha cazip kılmak için yaptığı girişimler hakkında bilgiler veren Güner, Ummanlı işadamlarının Eylül ayında Ordu’ya geleceğini söyledi. Güner, “Umman ile ticari hacmimiz 290 milyon dolar civarında. Bu rakamı bir milyon dolar yapalım diyoruz. Bu anlamda Eylül ayında Ummanlı işadamlarının Ordu’ya gelecek olmalarını önemsiyorum” dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar