Yeni Şafak Gazetesi ''50 Uçak Dolusu Turist Ordu'ya Gün Sayıyor''Başlığıyla Ordu'ya Yer Verdi

Yeni Şafak Gazetesi dünkü sayısında Ordu’ya yer verdi.

info@karadenizekonomi.com / 4.06.2015

Yeni Şafak Gazetesi ''50 Uçak Dolusu Turist Ordu'ya Gün Sayıyor''Başlığıyla Ordu'ya Yer Verdi

“50 Uçak dolusu turist Ordu’ya gün sayıyor, Cidde’den Oksijen Uçuşu” başlığıyla yer verilen haberde Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Murat Palavar, ”Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışının ardından bölgede turizm ve ticaretin hareketlendiğini, Oksijen kenti Ordu’ya Cidde’den charter seferi için düğmeye basıldığını ve 50 uçak dolusu turistin Ordu’yu gezmek için geleceğini, Cidde’li firma yetkililerinin, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile temasa geçerek tur için startı verdiğini, yaz mevsiminde başlayacak seferler ile on binlerce turistin, Ordu ve Giresun ile tanışacağını ifade ediyor.

“Boztepe’ye Otel, 2 Milyon Metrekare Toprak Eklendi, Teleferiği dikkat çekiyor, Arabistan’dan gelen turizm acente yetkilileri Ordu’da ağırlandı” başlıklarıyla yer verilen haberde Vali İrfan Balkanlıoğlu ile yapılan röportaja da oldukça geniş yer veriliyor.

Havalimanının açıldığı akşam Arap büyük iş adamları ile görüştüğünü açıklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu "Bizden fikir istediler, bazı formaliteleri aşmak için destek istediler. Ordu'da havalimanı açılmasının ardından şehirde yeni bir sinerji oluştu. Şehre yurtdışından gayrimenkul ve turizm yatırımları olacak. Havalimanının açılmasıyla birlikte artık mazeret kalmadı. Ordu, turizmde yeni bir döneme girdi” dedi.

Boztepe'de otel yapılabileceği işaretlerini veren Vali Balkanlıoğlu "60-70 dönüm civarında belediyeye ait arsa var. Arkadaşlarla değerlendirilebileceğini ifade ettik" diye konuştu.

“Sıcak bölgelerden gelen turistler Ordu'ya hayran kalıyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, "Turist yazın yakılan kuzine sobasını görünce şok oluyor. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi ülkeden gelenler için Ordu yeşillikleri ve havası ile çok çekici" şeklinde konuştu.

Ordu Giresun Havalimanı Mülki Amiri Gülyalı Kaymakamı Mehmet Akif Köse’nin görüşlerinede yer verilen haberde, havalimanının uluslararası standartların üzerinde olduğu, Uçak inerken zemine uyguladığı 60 ton ağırlık için kamyonların yüklerle doldurulup test edildiği ve havalimanının iki kente büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Murat Palavar, Ordu’yu ise şöyle anlatıyor;

“Ordu teleferiği ve Boztepe'si ile turistlerin ilgi odağı. Şehir deniz kenarı boyunca uzayan kumsalları ile de dikkat çekiyor. Kent ile fındık birlikte anılıyor. Türkülere konu olmuş Ordu'nun dereleri kentin diğer bir dikkat çekici yönü. Çambaşı Yaylası ve Aybastı Perşembe Yaylası'ndaki menderesler turistlerin uğrak yerleri arasında. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Melet Nehri, Ordu Ulugöl ve Hoynat Adası yer alıyor.” 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar