YERLİ WHATSAPP'IN Fikir babası Ordulu çıktı

·Başbakan Binali Yıldırım "artık yerli bir WhatsApp'ımız var" şeklindeki açıklamasından sonra gözlerin çevrildiği yerli sohbet programının fikir babasının Devlet Denetleme Kurulu’nun Ordulu Başkanı Yunus Arıncı olduğu ortaya çıktı.

info@karadenizekonomi.com / 16.02.2018

YERLİ WHATSAPP'IN Fikir babası Ordulu çıktı

Bakanlar Kurulu'nda PTT Genel Müdürlüğünce geliştirilen haberleşme sistemi PTT Messenger ile görüşme yapan Başbakan Binali Yıldırım "artık yerli bir WhatsApp'ımız var" demişti.

Programın tanıtımının ardından önce kamu kurumlarında kullanılacağı daha sonra da vatandaşların kullanımına açık olacağı açıklandı. Görüntülü konuşma, resim, video, belge gibi karşılıklı gönderilerde kullanılacak tamamen yerli olan yazılımın fikir babası ise Kumrulu bir bürokrat olan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı.

İpucunu geçen yıl vermişti

Geçen yıl Hürriyet Gazetesi'ne röportaj veren Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Kumrulu Yunus Arıncı bu projeden bahsetmiş siber güvenlik alanında boşlukları doldurmak ve önlemleri arttırmak için öneriler geliştirdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin en donanımlı kadrosuyla gerek siber güvenlik gerekse e- Devlet alt yapımıza ilişkin araştırma ve incelemelerimize devam ediyoruz. Siber güvenlik hususunda ülke olarak ciddi bir bilinç sağladık bu konuda kendilerini yetiştiren yetiştirmekte olan gençlerimiz var. Türkiye en fazla siber saldırıya uğrayan ülkelerden biri. Biz de bu inançla hem yazılım hem donanım alanında millileşmeye gitmek zorundayız” demişti. HABER MERKEZİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar