Yücel“Kudüs kutsaldir, siyasi hesaplara Kurban edilemez”

ABD’de Kudüs paneli

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2017

Yücel“Kudüs kutsaldir, siyasi hesaplara Kurban edilemez”
  • ·Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, ABD’de katıldığı bir panelde Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler için kutsal sayılan Kudus’ün hiç kimsenin siyasi hesaplarına kurban edilemeyeceği uyarısında bulundu.

BAU Global bünyesinde yer alan Washington merkezli tarafsız düşünce kuruluşu Global Policy Institute (Küresel Politikalar Enstitüsü) tarafından düzenlenen toplantıda, konunun uzmanları ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını masaya yatırdı.

Bahçeşehir Üniversitesinin Beyaz Saray’a komşu merkez kampüsünde gerçekleşen toplantıda ortak görüş, bu kararın Ortadoğu barışına hizmet etmeyeceği yönündeydi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada ABD yönetiminin Kudüs kararını eleştirerek, Ortadoğu'daki barış çabalarına zarar verecek, milyonları derinden yaralayacak ve şiddeti körükleyecek böyle bir kararı dünyanın süper gücü olma iddiasındaki bir ülkeye yakıştıramadığını söyledi. Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler için kutsal sayılan bu kadim kentin hiç kimsenin siyasi hesaplarına kurban edilemeyeceği uyarısında bulunan Yücel, Kudüs’ün farklı renklerin bir arada, kardeşçe yaşadığı bir geleceği hak ettiğini belirterek herkesi bu uğurda sorumluluk almaya davet etti.

BAU International Üniversitesi öğretim üyelerinden Rosalind Rothwell ve GPI araştırmacısı Martin Sieff de sunumlarında İsrail-Filistin sorununun köklerine değinerek Kudüs’ün tarihsel statüsü hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Böylesine pervasız ve tehlikeli bir kararı aldığı için ABD yönetimini eleştiren Amerikalı uzmanlar, bir an önce temkinli ve dengeli bir dış politika çizgisine dönülmesi gerektiğine dikkat çektiler. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar