Yurt Dışı İş Gezisi Desteği’nde iyileştirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile KOSGEB arasında geçen yıl gerçekleştirilen işbirliği meyvelerini vermeye başladı. Yurt dışı iş gezisi desteğinde iyileştirme yönünde yeni somut adımlar atıldı.

info@karadenizekonomi.com / 21.01.2020

Yurt Dışı İş Gezisi Desteği’nde iyileştirme

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’in verdiği bilgiye göre, yurtdışı iş gezisi başvurularının TOBB üzerinden alınması ile oda ve borsalar tarafından düzenlenen yurt dışı fuar sayısını daha da arttı. Şahin, KOSGEB tarafından İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları’nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği’nde yapılan iyileştirmeleri şu başlıklarla anlattı.

Destek Limitlerinde Artış: Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için destek 5 bin liradan 10 bin liraya, Çin Halk Cumhuriyeti dâhil diğer ülkeler için ise 3 bin liradan 5 bin liraya çıkartıldı.
 

Kolay Başvuru: Başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırıldı.

Fuar Kapsamının Genişletilmesi: Destek kapsamına Milli Katılım Organizasyonu fuarların yanı sıra Prestijli Fuarlar Listesi de dâhil edildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar