Ziraat Odaları Her Yıl ''Parametrelerde''Yanılıyor ve Yanıltıyor

Karslıoğlu''Bu yanilginin altında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Turan Karadeniz de yer alıyor''

info@karadenizekonomi.com / 30.06.2015

Ziraat Odaları Her Yıl ''Parametrelerde''Yanılıyor ve Yanıltıyor

 2015 yeni fındık sezonu öncesi 700-750 bin ton gibi güzel bir rekolte beklediklerini ifade eden Düzce Borsa Başkanı Nurettin Karslıoğlu,2014 findik sezonundan sonra böyle güzel bir rekoltenin ortaya çıkması ülkemiz fındık sektörü adına sonderece muazzam bir olaydır diyerek Karadeniz Ekonomi'ye açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda her yıl rekolte konusunun tartışıldığı  bu dönemlerde hedef her yıl olduğu gibi bu senede Ziraat Odaları oldu. Konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Karslıoğlu hedef göstererek şunları kaydetti''  Ülkemizde her yıl oluşan rekolteyi özellikle düşük gösteren Ziraat Odaları her yıl önemli ölçüde rekolte konusunda yanılma ve yanıltma gibi hataya düşmektedilerler ve bu yanilginin altında  Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Turan Karadenizinde imzası yer almaktadır''diye konuştu.

Böyle bir yanılgının altından bir bilim adamının çıkması son derece düşündürücüdür diyen Karslıoğlu sözlerine şöyle devam etti'' Turan Hoca yaşanan zirai donun ardından buralarda en az 3-4 yıl findik olmaz diye açıklama yapmıştı.Şuan ise  Turan Hocanın olmaz dediği yerlerde üzüm salkımı gibi fındıklar var.Başta Turan Hoca ve Ziraat odalarının son 5 yıldır açıkladıkları ve her yıl yanildiklari rekolteyi tüm kamuoyu da görmektedir.Zira bu açıklamalar artık dikkate alınmıyor''diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar