Vergi borcu yapılandırması maddesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ve Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

info@karadenizekonomi.com / 24.10.2020

Vergi borcu yapılandırması maddesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV), KYK borçları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), tüm idari para cezaları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırması ile ilgili madde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda sürüyor.

Kanun teklifine ihdas edilen madde ile, vergi borçları yapılandırılarak, borçların 18 taksitle ödenmesine olanak sağlanıyor. Borcunu peşin ödemek isteyenlere de ayrıca bir indirim söz konusu. 

Teklif, vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezalarını barındırıyor. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar