Büyüme açıklanıyor: Tüketimden yüksek katkı beklentisi

Türkiye’nin ikinci çeyrekte ne kadar büyüdüğü yarın belli olacak. Ekonomik aktivitede ilk çeyrekte depreme rağmen görülen canlı seyrin ikinci çeyrekte seçim öncesi tüketime dayalı teşvik politikaları nedeniyle devam etmesi bekleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2023

Büyüme açıklanıyor: Tüketimden yüksek katkı beklentisi

Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme performansı, 31 Ağustos Perşembe (yarın) belli olacak. TÜİK, Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla, II. Çeyrek sonuçlarını saat 10.00'da açıklayacak.

Ekonomik aktivitede ilk çeyrekte depreme rağmen görülen canlı seyrin ikinci çeyrekte seçim öncesi tüketime dayalı teşvik politikaları nedeniyle devam etmesi bekleniyor. Ekonomistler, ikinci çeyrek büyüme kompozisyonunda "tüketim" ve "inşaatın" katkısının yüksek, "diğer yatırımlar" ve "ihracat" katkısının düşük olabileceği görüşünde.

BETAM; kesinleşen mayıs, haziran ve kısmen açıklanan temmuz ayı GSYH öncü göstergeleri ile yaptığı hesaplamalarda ikinci çeyrek için yüzde 4,5 oranında büyüme bekliyor. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle yapılan hesaplamalarla ise bir önceki çeyreğe kıyasla GSYH’nin yüzde 1,7 artacağını tahmin ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar