Bolaman Havzası’na 300 milyon dolarlık kaynak

Ordu’da önümüzdeki sene bu zamanlarda uygulamaya geçmesi beklenen Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ile ilgili sorularımızı, UNECE/FAO Ortak Ormancılık ve Orman Ürünleri Birimi Başkan Yardımcısı Ekrem Yazıcı cevapladı.

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2020

Bolaman Havzası’na 300 milyon dolarlık kaynak

Ordu’da önümüzdeki sene bu zamanlarda uygulamaya geçmesi beklenen Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ile ilgili sorularımızı, UNECE/FAO Ortak Ormancılık ve Orman Ürünleri Birimi Başkan Yardımcısı Ekrem Yazıcı cevapladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, “Bunu yaparken yine yol, dereler, göletler, sulama suyu, içme suyu gibi su kaynaklarının kullanımının planlanması ve bu alanların özellikle dere havzalarının ıslah edilmesi, uygunsuz insan yapılarının uygun hale getirilmesi ki son dönemlerde yaşanan sellerin önemli bir kısmı da uygun olmayan yapılaşmadan kaynaklanmakta. Biz bunların hepsini tek bir yaklaşımla ele alacağız. Burada gerek eğitim, gerek bilinçlendirme çalışmaları olacak. Ayrıca bir fiil yapılacak altyapı çalışmalarına finansman sağlanacaktır. Küçük bir proje değil, Dünya Bankası kredisiyle finans edilecek bu projenin yaklaşık 300 milyon dolarlık bir kaynağı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar