İnterbag Çuval’dan 3 milyon liralık yatırım

Karadeniz Bölgesi’nde ambalaj sektörünün hızlı büyüyen firması olarak dikkatleri çeken İnterbag Çuval, Fatsa’da yaptığı üç milyon liralık yatırımla yeni binasına geçti.

info@karadenizekonomi.com / 14.12.2020

İnterbag Çuval’dan 3 milyon liralık yatırım

2006 yılından bu yana sürekli yatırım yapan bir firma İnterbag Çuval. Son teknolojili ekipmanlar ve araçlarla, işinin uzman ekibiyle başta Karadeniz Bölgesi’nin tamamı olmak üzere Türkiye pazarında varlığını kabul ettiren firma, bünyesinde yaklaşık üç bin ayrı çeşit ürün üretilmekte olup özel müşteri taleplerine göre de cevap veriyor. Hediyelik jüt çuval, Non Wogen Bez Çanta, sergi ve gölgelikler, ip çeşitleri, baskılı - baskısız çuval çeşitleri, fındık kırma makineleri, ebatlı rulo branda gibi pek çok ürün kategorisi ile ambalaj ve özellikle çuval grubunda bölgenin en büyük firması olarak biliniyor.

Krizden ancak yeni yatırımlarla çıkabiliriz

Firma sahibi Sertan Abalı, Fatsa’da yaptığı üç milyon liralık yatırımla yeni binaya geçtiklerini kaydederek, “16 metrekarelik bir ofiste üç kişi ile başladığımız ticari yolculuğumuzda 12 yıl sonra geldiğimiz noktada 4 bin 500 metrekare kapalı alanda depolama alanımız ile yola devam ediyoruz. Pandemiden kaynaklı olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pek çok sektör ve tedarik zincirleri zarar gördü. İş insanları olarak ekonominin düzlüğe çıkması adına yatırım iklimin oluşması ve istikrar gerekiyor. Bunun içinde en büyük beklenti yapısal reformların hayata geçmesidir. Krizden ancak yeni istihdam alanları yaratacak yatırımlarla çıkılabilir. Yatırımımızda büyük bir tesisin içine paketleme ve bölgenin ihtiyacı olan soğuk hava deposunu da katarak çalışan sayımızı 100 kişiye kadar çıkarmak istiyorduk. Ancak bir yatırımcının karşısına çıkacak klasik engellerden dolayı paketleme ve soğuk hava depo yatırımımız istenilen takvime yetişmediği için maalesef vazgeçmek zorunda kaldık. Bazen niyet ile akıbet aynı olmayabiliyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar