Varank: Reel sektörün yatırım talebi yüzde 21 arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Reel sektörün yatırım talebi, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21 arttı,159 milyar liralık yatırım için 8 bin 396 teşvik belgesi düzenledik." dedi.

info@karadenizekonomi.com / 16.11.2020

Varank: Reel sektörün yatırım talebi yüzde 21 arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, komisyonda yaptığı sunumda, "Reel sektörün yatırım talebi, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21 arttı, 159 milyar liralık yatırım için 8 bin 396 teşvik belgesi düzenledik. Ulusal Yapay Zekâ Stratejimizi yakında açıklayacağız, Doğrudan Yabancı Yatırım Stratejimiz tamamlanmak üzere. Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile 2021'de açacağımız yeni çağrıyla en az 100 üst düzey araştırmacıyı Türkiye’ye getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, "2021 yılında imalat ve ihracat merkezi konumundaki şehirlerimize yönelik Üreten Şehirler Programını başlatmayı hedefliyoruz. Borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin kanununda bu çerçevede toplam 34 milyon liralık KOSGEB alacağını yeniden yapılandırıyoruz." dedi.

Varank, yasal metroloji kapsamında 1 milyon 200 bin ölçü aletinin, ürün güvenliği kapsamında 20 bin ürünün piyasa gözetimi ve denetimini yaptıklarını söyledi:

"Bugün itibarıyla sanayi bölgelerinde 3 bin 978 tesisin inşaatı devam ediyor. 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesini tamamlayacağız." ifadelerini kullanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Ekonomiden sorumlu tüm bakanlıklar, güçlü bir koordinasyon ve ekip ruhuyla çalışıyor."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar