Ordu’nun ihracatı “Babil Laboratuvar” ile kolaylaşacak

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinin başında gelen Ordu’da kurulan “Babil Laboratuvar”da yapılacak analizlerle gıda ürünlerinin ihracatının kolaylaşması hedefleniyor. Türkiye’de fındık üretiminin yüzde 27’lik kısmını tek başına Ordu’dan karşılandığına dikkat çeken Babil Laboratuvar Müdürü Firuze Yılmaz, üretimin ihracata dönüşümünde laboratuvarın kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2022

Ordu’nun ihracatı “Babil Laboratuvar” ile kolaylaşacak

Firuze Yılmaz, daha önce farklı illerde gümrüklerde analiz sıkıntısı yaşayan Ordulu ihracatçıların laboratuvar sayesinde ürettiği ürünü yerinde analiz ederek hem maliyetinde hem de işlem sürecinde avantaj kazanacağını dile getirerek laboratuvarın bölgeye hitap edecek büyüklükte olduğunu söyledi.

Ordu’nun ilk ve tek akredite gıda laboratuvarı olan Babil Laboratuvar, verdiği ulusal ve uluslararası düzeyde analiz raporlarıyla ihracatçı firmalar başta olmak üzere gıda üretimi gerçekleştiren bütün firmalara önemli kolaylıklar sağlıyor. Teknik yeterliliğin güvenilir bir göstergesi olan akreditasyon sertifikası ile laboratuvarda yapılan akredite analiz raporları hem ulusal hem de uluslararası düzeyde geçerlilik kazanıyor.

 

Bölgeye hitap edecek

Yaklaşık 4 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan Babil Laboratuvar, bünyesindeki Kimyasal Analiz Laboratuvarı, Fiziksel Analiz Laboratuvarı ve Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı birimleriyle firmaların ihtiyaç duyduğu tüm analizleri güvenilir ve hızlı bir şekilde sunuyor. Tüm bölgeye hitap etmesi amacıyla kurulan ve Ordu’da ilk olmasının yanı sıra konumu gereği lojistik anlamında hızlı ve rahat bir ulaşım imkanı sunan Babil Laboratuvar, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetim sonucunda TS EN ISO 17025 standardına göre tüm analizlerinde akredite analiz raporları sunuyor.

Firuze Yılmaz, “Babil Laboratuvar Genel Müdürü Öner Tatlı’nın, yaklaşık 30 sene laboratuvar sektörüne hizmet vermiş olup bölgeye etkin ve sürdürülebilir kalitede hizmet vermek adına bir yatırım yaparak bölgenin tarımsal faaliyetlerine destek olmak amacıyla kurduğu laboratuvarda çözüm ortaklarımızla işbirliği yapıyoruz” dedi. Tüm gıda üreticilerine hizmet verdiklerini açıklayan Yılmaz, “Potansiyel çözüm ortaklarımız; fındık ve fındık ürünleri üreticileri, catering firmalarımız, yağ, bal ve süt ürünleri fabrikaları gibi gıdanın üretildiği her alanda firmalarımıza destek sağlıyoruz” dedi.

 

Hem zamandan hem de lojistikten tasarruf

Müşterilerinin hem zamandan hem de lojistikten tasarruf edebileceklerini söyleyen Yılmaz, müşterilerinin kendileriyle çalışması için birçok nedene sahip olduğunu söyleyerek, “Ertesi güne yetişecek acil bir rapor olduğunda haftanın 6 günü değil, 7 gün çalışmaya, gece mesailerine kalmaya gönüllü bir işletmeyiz. Aynı zamanda Ordu’daki ilk ve tek özel gıda kontrol laboratuvarı olduğumuz için, zamandan ve lojistik ücretinden de tasarruf ederler” açıklamalarında bulundu.

 

Bölgenin tüm üreticilerine cevap veriyor

8 kişilik uzman personelle çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Laboratuvarımızda alanında uzman ve eğitimli personelleriyle Kimyasal Analiz Laboratuvarı, Fiziksel Analiz Laboratuvarı ve Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı olarak toplam üç ana hizmet birimleri ile faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Kimyasal Analiz Laboratuvarımızda; Aflatoksin, pah, tvb-n, besin değerleri gibi analizler, Mikrobiyoloji Laboratuvarımızda; Alerjen analizleri, swab analizleri ve birçok patojen mikroorganizmaların tespit analizleri, Fiziksel Analiz Laboratuvarımızda ise; nem ve uçucu madde miktarı gibi toplam 55 adet analizden akredite ve sorumluyuz. Kapsamımızı hazırlarken bölgenin taleplerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışma yapılmıştır ve buna karşılık bölgenin tüm üreticilerine cevap verebilecek detaylı bir kapsamımız bulunmaktadır” diye açıkladı. Sürekli büyümeyi hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Yılmaz, “Laboratuvarımız; devamlı büyümeyi, büyürken de teknolojiyi takip ederek konusunda lider olmayı hedeflemektedir.  Laboratuvarımız müşteri isteklerini zamanında, tam ve tarafsız olarak karşılama ilkesiyle hareket ediyor” dedi.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar