Giresun'a 100 milyonluk dev proje

Giresun Belediye Başkanı Başkan Şenlikoğlu, “Giresunumuz ve tüm hemşehrilerimiz, hizmetlerin en iyisine layıktır. Bugünkü değeri 100 milyon Türk Lirası olan Doğu Park ve Galericiler Sitesi projemiz Giresunumuza çok yakışacak” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 13.11.2023

Giresun'a 100 milyonluk dev proje

Giresun’da 40 yıllık çöp sahası üzerine projelendirilen Doğu Park ve Galericiler Sitesi (Açık Spor Kompleksi Rekreasyonu Alanı Düzenlemesi) yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Giresun’da 160 bin metreküp çöpün kaldırılması sonucu 32 bin metrekarelik bir alana uygulanan proje şehir için yeni bir sosyoekonomik yaşam alanı oluşturacak.

Bugünkü değeri 100 Milyon TL olan projede; 20 bin metrekare yeşil alan, 9 bin 820 metrekare peyzaj alanı, 3 bin 740 metre yürüyüş yolu, 3 bin 500 metrekare kapalı alanda 45 adet galerici dükkanı, ATM, zabıta noktası, futbol sahaları, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, kafeterya, açık ve kapalı bekleme alanları, soyunma odaları ve görevli odaları bulunuyor.

Projede galerici dükkanları ve spor sahalarının yapım çalışmalarında sona gelinirken, projenin fiziki olarak yüzde 90’ları bulduğu açıklandı.

Galericiler Sitesi’nde henüz sahibini bulamayan 15 dükkan için de 16 Kasım 2023 günü bir kez daha ihale yapılacağı ve son başvuru tarihinin ise 15 Kasım olduğu bildirildi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Galericiler Sitesi projesinin şehrin ekonomik canlılığına ve vatandaşların hizmet alabileceği sosyal alanların genişlemesine önemli bir katkı yapacağını kaydetti.

Başkan Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, “Canımız şehrimiz Giresun’un her bir bölgesine hizmet götürme gayretindeyiz. Bu çok önemli projemizi de inşallah yakın zamanda Giresun’umuzun hizmetine sunacağız. Biz bu şehri hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya ve daha da yaşanabilir bir şehir yapmaya kararlıyız. Çünkü Giresunumuz ve tüm hemşehrilerimiz, hizmetlerin en iyisine layıktır” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar