Hamza Bölük deneyimlerini anlattı

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (GRÜ İ.İ.B.F.), Fındık Piyasasındaki Güncel Gelişmeleri Değerlendirme konulu konferans düzenledi.

info@karadenizekonomi.com / 27.12.2023

Hamza Bölük deneyimlerini anlattı

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük, Mevlana Celaleddin-i Rumi Konferans Salonu’nda konuşmacı olarak yer aldı.

Konferans, öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Hamza Bölük’ün yanı sıra, Giresun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eren Nizam ve diğer borsa yetkilileri de etkinliğe katıldı.

Etkinlik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Hamza Bölük, fındık tarımının tarihçesini ele aldı ve fındıkta verim artışının önemine vurgu yaptı. Bölük, Türkiye’nin fındıktan elde ettiği geliri artırmak için uluslararası markalar oluşturmanın gerekliliğini ve fındık ihracatında katma değer artışının önemini ifade etti. Dünya genelinde fındık dikim alanlarının farklı ülkelere yayılma eğiliminde olduğuna dikkat çeken Bölük, Türkiye’deki fındık sektörünün temel ihtiyaçlarının fındık dış satımında katma değeri yüksek ürünlerle yeni pazarlar bulma olduğunu belirtti.

Konuşmasının ardından Hamza Bölük, etkinliğin son bölümünde öğretim elemanları ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik, Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’in Hamza Bölük’e Teşekkür Belgesi takdimi ile sona erdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar