Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için görev gücünde yer alacağız

Erdoğan, Gazze’de ateşkesin sağlanması için yürütülen çabaların sonuç verdiğini belirterek, Türkiye’nin anlaşmanın uygulanmasını takip edecek görev gücünde yer alacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 10.10.2025

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için görev gücünde yer alacağız

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Gazze’de ateşkesin sağlandığını duyurdu. Erdoğan, “Gazze’de akan kanın durması ve ateşkesin tesisi için yoğun bir çaba içindeydik. Sayın Trump 20 maddelik bir barış planı açıkladı, Hamas da hazır olduğunu duyurdu. Hamdolsun bugün imzalar atıldı. Bizim de katkı verdiğimiz anlaşmadan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gazze için görev gücünde yer alacağız” dedi.

Erdoğan, anlaşmanın ardından acilen insani yardımların ulaştırılması, rehine takası ve İsrail’in belirlenen hatlara çekilmesinin önem taşıdığını vurguladı. “Anlaşmanın sahadaki uygulamalarını titizlikle takip edeceğiz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’nin yeniden imarına uluslararası toplumla birlikte destek vereceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, sürece katkı sunan ABD Başkanı Donald Trump, Katar ve Mısır’a teşekkür ederken, “Türkiye dün olduğu gibi bugün de Filistin halkını asla yalnız bırakmayacaktır” mesajını verdi.

Konuşmasının devamında yükseköğretim alanındaki gelişmelere de değinen Erdoğan, üniversite sayısının 208’e ulaştığını, yükseköğretim bütçesinin 488,5 milyar liraya çıktığını belirtti. 2029’a kadar iki Türk üniversitesinin dünya sıralamasında ilk 100’e girmesini hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, “Ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısını uzun vadede 1 milyona çıkarmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar