Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl sevkiyatı anlaşmasıyla ilgili olarak, "Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmelerini bekliyoruz." dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.07.2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında soruları yanıtladı.

Erdoğan, Rusya'nın Odessa Limanı saldırısıyla ilgili ise, "Varılan anlaşmanın ruhuna aykırı eylemlerden kaçınılmasını istiyoruz. Burada bir başarısızlık hepimizin aleyhine olacaktır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'dan teröre verilen desteğin kesilmesi noktasında somut beklentilerinin olduğunu hatırlatarak, "Terör örgütü uzantılarını ülkemiz aleyhine faaliyetten alıkoymadıkları sürece bizden olumlu yaklaşım beklemesinler." diye konuştu.

Erdoğan, Suriye'nin terör örgütlerinin yuvası haline geldiğini belirterek, Rusya ve İran'ın ortak bir tavır belirlemesi gerektiğini söyledi.

'Suriye, terör örgütlerinin yuvası haline geldi'

Cumhurbaşkanı, "Suriye, terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş durumda. Dolayısıyla Suriye'ye karşı gerek Rusya gerekse İran'ın bir tavır belirlemesi gerekir." dedi.

Erdoğan, Yunanistan'ın Ege adaları silahlandırmasıyla ilgili olarak ise Yunanistan'a ne gerekiyorsa vakti geldiğinde yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yunanistan sen ne yapmak istiyorsan yap', öyle mi diyelim? Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde bunu yaparız." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Mısır'la alt düzeyde görüşmelerin devam ettiğini belirterek "Üst düzeyde de bu işin olmaması diye bir şey söz konusu değil. Yeter ki birbirimizi anlayalım." ifadesini kullandı.

Hafta sonu fındık fiyatları açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahallılığına karşı gereken adamların atıldığını belirterek, hafta sonu Ordu'da fındık fiyatlarını açıklayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duhok'taki saldırının terör örgütü PKK/YPG'nin işi olduğunu belirterek "PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha böylece görmüş olduk. Amerika'nın terör örgütüyle iş tutması kendi kazdığı çukura düşmesi sonucunu doğuracaktır." ifadelerini kullandı.

'TOGG'da ÖTV'yi yüzde 10'lara kadar düşürdük'

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil TOGG ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Tesislerin seri üretime hazır hale gelmesiyle ilk seri üretim araçlar bu yılın son çeyreğinde inşallah banttan inecek. Yerli araç TOGG'da ÖTV'yi yüzde 10'lara kadar düşürdük."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar