Fiyatların yükselmesiyle birlikte kurbanlık ve et satışlarında düşüş gözlendi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşlar kurbanlık fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için merakla bekliyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.06.2023

Fiyatların yükselmesiyle birlikte kurbanlık ve et satışlarında düşüş gözlendi

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı süresince kurulacak kurban pazarlarında büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvan fiyatlarını açıkladı.

Yardımcı'nın aktardığı bilgilere göre, küçükbaş hayvanlar ortalama olarak 7 bin TL'den başlayacakken, büyükbaş hayvanlar için fiyatlar 84 bin TL'den başlayacak. Ancak piyasada büyükbaş hayvanlar kilogramına göre 60-70 bin TL aralığında da bulunabilecek.

Yükselen Fiyatlar, Kurbanlık ve Et Satışlarında Düşüşe Neden Oluyor

Bu yılki kurbanlık satışlarının geçen yıla göre daha düşük olduğunu belirten mandıra sahibi ve kasap Yahya Akkaya, fiyatların yükselmesiyle birlikte hem kurbanlık hem de et satışlarında düşüş yaşandığını dile getirdi. Akkaya, sektördeki dalgalanmaların, yem maliyetlerinin yükselmesinin et ve et ürünleri sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.Üretici olarak, yem fiyatlarının düşmesinin önemine vurgu yapan Akkaya, maliyetlerin azalmasıyla birlikte fiyatların da düşeceğini belirtti. Ancak şu an için herkesin fiyatlara alışmak zorunda olduğunu dile getirdi.Kurban Bayramı'nda gramla et alışverişinin arttığını ve herkesin fiyat dalgalanmalarından etkilendiğini ifade eden Akkaya, üreticilerin ve tüketicilerin de mağdur olduğunu sözlerine ekledi.

Bu yılki kurbanlık fiyatları ve et satışlarının düşük seyrettiği belirtilirken, sektördeki gelişmeler ve maliyetlerin önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği ise merak konusu olarak takip ediliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar