Güldal’dan Karadeniz Ekonomi’ye özel açıklama: “Piyasayı düşürmedik”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2021 ve 2022 yılına ait kamuoyundan gelen tepkilere yönelik olarak, Karadeniz Ekonomi Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Gürsoy’a özel açıklamalarda bulundu. Güldal, “TMO olarak kriterimiz, ülkemizin ve üreticimizin menfaatlerini korumaktır” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.02.2023

Güldal’dan Karadeniz Ekonomi’ye özel açıklama: “Piyasayı düşürmedik”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2021 ve 2022 yılına ait kamuoyundan gelen tepkilere yönelik olarak, Karadeniz Ekonomi Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Gürsoy’a özel açıklamalarda bulunarak, en önemli kriterlerinin ülkenin ve üreticinin menfaatini korumak olduğunu ifade etti.

SÜRECİ BAŞARIYLA YÜRÜTTÜK

Müdahale alımlarında tek kriterlerinin ülke ve üreticilerin menfaatlerini korumak olduğunu vurgulayan Güldal, “Bunu da devletimiz tarafından sektörde kar etmek amacıyla değil, dengeleri sağlamak, üreticimizin ve ülke menfaatlerini korumak için Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızın destekleriyle başarılı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. TMO müdahalesi, Türk fındığına değer katmış içeride ve dışarıda fındığımızın değeriyle satılmasını sağlamıştır. Bugün unuttuğumuz nokta; TMO müdahalesi olmasaydı, bugün bu fiyatlar ortaya çıkmazdı. TMO Fındık fiyatlarının hak ettiği seviyeye gelmesini sağlamış üreticimizin elindeki fındığı değeriyle satmasını sağlamıştır. TMO, bu yıl da üreticimizin menfaati için çok önemli bir alım politikasını başarıyla yönetmiştir” dedi.

ÜRETİCİMİZ MAĞDUR OLMADI

Şubat ayı itibariyle üreticinin %90’ının elinde fındık kalmadığını dile getiren Güldal, şu ifadelere yer verdi: “Üreticimiz, elindeki fındığı TMO’ya değeriyle sattı. TMO’ya satmayanlar da TMO müdahalesi sayesinde piyasaya fındığını sattı. Bizim için üreticimizin mağduriyetinin önlenmesi en önemli kriterdir. Bunu da her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla yerine getirdik. TMO, piyasada 59-60 TL bandında satış yapılırken, 61 TL fiyat açıkladı. Yani piyasayı düşürmedik. TMO olarak her yıl yeni sezon öncesi taban fiyat açıklıyoruz. 2023 taban fiyatını da zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanımız, Tarım Bakanımız açıklayacaklardır. Üreticimizin bugüne kadar nasıl mağdur olmasına izin vermediyse bundan sonra da vermeyeceklerdir. Yeni fındık sezonunda yine maliyetlere bakarak üreticimizin hak ettiği taban fiyatı Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. TMO, Türk fındığına değer katmış ülke ve üreticilerimizin menfaatini dün de bugün de yarın da korumaya devam edecektir. Şubat ayındayız, üreticimizin mağduriyeti diye bir şey söz konusu olamaz. Üreticimiz fındığını değeriyle TMO’ya sattı. TMO olarak bundan sonra da ülkemizin ve üreticimizin menfaatlerini korumaya devam edeceğiz.”

Murat Gürsoy

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar