İş dünyasından 15 Temmuz mesajı: Demokrasiyi ‘milli birlik’ ile savunduk

İş dünyası ve STK'lar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda "birlik ve beraberlik" vurgusu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 15.07.2022

İş dünyasından 15 Temmuz mesajı: Demokrasiyi ‘milli birlik’ ile savunduk

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU:

Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacağız

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 6. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir. 15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi. FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini hep birlikte çalışarak sağlayacağız.

 

TÜRK SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ:

Demokrasiye sahip çıkanları saygı ve minnetle anıyoruz

 

Altı yıl önce yaşanan hain darbe girişimini demokrasiye sahip çıkmak için yaşamlarını ortaya koyarak engelleyen güvenlik güçlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Laik, sosyal, hukuk devleti anlayışı ile demokratik kurumlarımızın, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, yaşamlarını ortaya koyan vatandaşlarımıza duyduğumuz minnetin en somut ifadesi olmalıdır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, TÜSİAD olarak, demokratik kurum ve kuralları güçlü, hukukun üstünlüğüne dayalı bir Türkiye için emek vermeye ve bu yönde atılacak adımlara destek olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

 

 

TİSK BAŞKANI ÖZGÜR BURAK AKKOL:

Millet egemenliği, anayasal düzeni yok sayan adımlara karşı durdu

 

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen kabul edilemez darbe girişiminde halkımız, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneği kabul etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Demokrasimizi korumak için ortak bir tutum sergilemiş ve millet egemenliğini, anayasal düzeni yok sayan adımların karşısında olduğunu net bir şekilde ifade etmiştir. Ülkemiz ve milletimiz adına böyle bir sürecin tekrar yaşanmamasını içtenlikle temenni ediyorum. Bu vesile ile milli birliğimiz ve demokrasimiz uğrunda şehit olanlara Şahsım ve Konfederasyonumuz adına Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

TÜRMOB GENEL BAŞKANI EMRE KARTALOĞLU:

Türk milleti demokratik sisteme bağlılığını dünyaya ilan etti

Türkiye, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’da ülkesine, cumhuriyete ve demokrasiye kararlılıkla sahip çıkmıştır. Türk milleti demokratik sisteme bağlılığını en kararlı şekilde dünyaya ilan etmiştir. Demokrasiye olan inancımız ve kararlılığımızla, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu en net şekilde ifade edilmiştir. Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz.

 

TÜRKİYE İNŞAAT MALZEMESİ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI TAYFUN KÜÇÜKOĞLU:

Her türlü engeli el ele vererek aşabiliriz

15 Temmuz yakın tarihin dönüm noktalarından biri. Darbe girişimine karşı mücadele verirken yaşamını yitiren demokrasi şehitlerini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin bütün kesimlerinin cumhuriyetimizi, demokrasimizi savunduğu 15 Temmuz, birlik ve beraberliğin değerini hepimize bir kez daha derinden hissettirdi. Bundan sonra da her türlü engeli el ele vererek aşabiliriz. Her alanda kararlı, sabırlı ve disiplinli bir şekilde çalışarak daha ileri gitmek ve çağdaşlık yolunda ilerlemek hepimizin görevidir. Daha güçlü ve gelişmiş bir Türkiye için kenetlenerek değer yaratmaya devam etmeliyiz.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar